Martinelli Luce

Het Italiaanse merk Martinelli Luce kwam tot stand in 1950, in een periode vol creatieve en constructieve gisting. Het was de naoorlogse periode waarin Italiaanse huizen veel objecten misten en het was daarom een missie voor de ontwerpers van die tijd om esthetisch aangename en functionele objecten te creëren en te vervaardigen. In deze context slaagde Elio Martinelli erin zich te onderscheiden.

nieuwe website nieuwe website

18 producten

Van hoog naar laag sorteren

18 producten

Van hoog naar laag sorteren

De creatieve waarden van Martinelli Luce

Al vanaf het begin was Martinelli Luce geïnspireerd door een aantal fundamentele waarden die nog altijd een belangrijke rol spelen bij het ontwerp en de productie van hun designobjecten. Innovatie, creativiteit en passie. Met een drang naar verandering om steeds meer van henzelf te eisen. Steeds vanuit verschillende hoeken kijken naar wat voor anderen een vast punt lijkt, een standvastige zekerheid.

Martinelli Luce gelooft in het essentiële, wat voor hen geen franje of nutteloze overbodigheid betekent. De lijnen die zij ontwerpen en die hun producten vormen en omlijnen, zijn minimaal en maximaal tegelijk. Het is niet alleen een kwestie van design: het is ontwerpconcept en productiefilosofie.

Laat je verlichten door Martinelli Luce

Nieuwe gezichtspunten stimuleren, inspireren, nieuwsgierigheid en creativiteit opwekken. Dat wil Martinelli Luce bereiken met hun producten. Deze prachtige lampen laten je daadwerkelijk met nieuwe ogen zien wat dagelijks als gewoon lijkt. Zoals met de klassieker onder de lampen, de Martinelli Luce Pipistrello lamp. Met een telescopisch systeem dat de lamp in hoogte doet verstellen waardoor deze zowel als tafel- maar ook als vloerlamp te gebruiken is.

Dat we bij Berden helemaal fan zijn van de Pipistrello blijkt wel uit het feit dat we deze prachtige lamp in vier verschillende uitvoeringen verkopen. Behalve de grote variant hebben we ook de Martinelli Luce Medium Pipistrello tafellamp, de Martinelli Luce Mini Pipistrello lamp en zelfs de Martinelli Luce Mini Pipistrello tafellamp draadloos.

Door de ontwerpbenadering van Elio Martinelli die het respect voor rigoureuze en essentiële geometrische vormen verenigde met het respect voor de natuur. Hieruit putte hij inspiratie voor verrassend originele lijnen en vormen. Bekijk de lumineuze Martinelli Luce Pipistrello lampMartinelli Luce Mini Pipistrello lamp en Martinelli Luce Mini Pipistrello tafellamp draadloos op onze website of kom gezellig langs in een van onze showrooms. Heb je vragen over dit merk of kun je een artikel niet terugvinden op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

^