Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

De collectie van Spectrum staat voor een bijzondere mix van comfort, iconisch design en een functioneel lijnenspel met oog voor detail. Door het gebruikt van de beste materialen en het vakmanschap wordt een hoogwaardige afwerking gegarandeerd. Dit zien we ook terug in de Spectrum New Amsterdam fauteuil, deze fauteuil straalt luxe en comfort uit.

nieuwe website nieuwe website
Spectrum
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Collectie van Spectrum

De unieke Paperback wandkast behoort al meer dan 10 jaar tot de bestsellers van de Spectrum collectie. Het is een praktische en stijlvolle wandkast, waar je jouw boekencollectie op een bijzondere manier kunt opbergen. Deze kast straalt liefde voor boeken uit en is een ware eyecatcher in jouw woonkamer.

Wanneer je een echte eyecatcher in jouw woonkamer wilt plaatsen, dan is de Berlijnse stoel een waar kunstwerk! Deze stoel bestaat uit acht losse planken, die samen deze stoel vormen. Het lijnenspel behoort tot de stroming van De Stijl. Het is een waar design item.

Geschiedenis van Spectrum

De oorsprong van Spectrum is een gevolg van de Tweede Wereldoorlog. Door gebrek aan grondstoffen bij de weverij De Ploeg en dat men wilde voorkomen dat werknemers tewerk werden gesteld in Duitsland, is Spectrum opgericht. Meubels en woonaccessoires werden vervaardigd uit klein hout en biezen. Dit vormde de eerste collectie van Spectrum.

Na de oorlog werd het bedrijf voortgezet en afgesplitst van De Ploeg. In de jaren vijftig werd Martin Visser aangewezen om de afdeling design, van Spectrum voor zijn rekening te nemen. Visser heeft deze afdeling voor 20 jaar onder zijn hoede genomen. In deze periode wist hij grote ontwerpers aan te trekken, onder andere; Gerrit Rietveld, Benno Premsela en Cobra schilder Constant Nieuwenhuys.

Gerrit Rietveld heeft in de jaren zestig een collectie voor Spectrum ontworpen, met onder andere de BR 02 bank. Deze bank is uitgegroeid tot bekende icoon van de Spectrum collectie. Tot op de dag van vandaag behoort deze bank nog steeds tot de topcollectie van Spectrum.

Spectrum bij Berden

Berden is officieel dealer van Spectrum. Online kun je de collectie van Spectrum bekijken of breng een bezoek aan een van onze woonwinkels. Heeft u een specifiek meubel van Spectrum op het oog? Neem voor uw bezoek contact met ons op, wij adviseren je graag in welke woonwinkel je het betreffende meubel kunt vinden. Wij hebben niet in elke woonwinkel een gelijk aanbod van meubelen. Je mag ook altijd een vrijblijvende offerte aanvragen of bestel jouw Spectrum meubel online!

^