Pastoe

De meest spraakmakende en verrassende design meubels zijn ontworpen door bekende ontwerpers van Pastoe. Verschillende ontwerpen hebben door de jaren heen voor het merk Pastoe wereldwijde faam verworven, zoals de A'dammer kast, het Frame dressoir en het Lanscape tv-meubel. De design meubelen van Pastoe onderscheiden zich door hun eenvoud, eigentijdsheid, kwaliteit en ambacht.

nieuwe website nieuwe website

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

14 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een kast van Pastoe

Het kastenprogramma van Pastoe is met alle zorgvuldigheid samengesteld. Pastoe kasten zijn voor al jouw spullen op te bergen van klein tot groot, die voor jouw belangrijk zijn. Binnen het kastenprogramma heb je de keuze uit tv-kasten, opbergkasten, buffetkasten, wandkasten en boekenkasten. Bij Pastoe heb jij als klant altijd nog de vrije hand om binnen het programma jouw eigen kast samen te stellen. Je hebt de keuze om binnen een serie jouw eigen keuzes aan te brengen, zoals kleur, potjes of opstelling. Zo maak jij jouw eigen unieke Pastoe kast, die geheel aansluit op jouw wensen.
Past een strak uitziende kast bij jou en je interieur? Dan is de Pastoe Vision Next 2.0 kast jouw kast. Het is een strakke kast met strakke lijnen. De deuren zijn handig te openen door het druksysteem.

Pastoe tafel

Pastoe tafels zijn er in verschillende modellen en gebruikstoepassingen, zoals eettafels, salontafels en bureaus. Het Pastoe plato bureau 300448 is een kleine bureau met een ingetogen vormgeving. Door de verschillende materialen geeft dit contrast maar heeft het karakter. De afwerking van de Pastoe tafels kun jezelf de hand aan leggen, zodat de tafel helemaal past in jouw interieur.

Pastoe geschiedenis

Consequent wordt er gewerkt aan de Pastoe 'taal': geometrische vormen, minimalistische detaillering en de mogelijkheid om binnen het gegeven stramien het meubel naar eigen inzicht aan te kleden en het desnoods meerdere keren aan te passen aan wisselende behoeften.

De Utrechtsche Machinale Stoel- en Meubelfabriek (UMS) is ontstaan uit een kleine ambachtelijke stoelenmakerij, die Frits Loeb (1889-1959) in 1913 oprichtte ten behoeve van zijn eigen winkel aan de Ganzenmarkt in Utrecht. Al snel ontwikkelde zich een voor Nederlandse begrippen grote fabriek, waar naast stoelen ook meubelen werden gemaakt. Zoals onder andere kasten, die in grote series, zowel in 'oude' als 'nieuwe' stijlen werden geproduceerd. Naast Loeb speelde D.L. Braakman (1885-1966) als bedrijfsleider en tekenaar/ontwerper een belangrijke rol bij de uitbouw van de activiteiten.

Na de Tweede Wereldoorlog, waarin de fabriek geheel ontmanteld was, maakte het bedrijf een nieuwe start. Aanvankelijk leek het erop, dat het vooroorlogse vormgevingsbeleid zou worden voortgezet: naast elkaar werden modellen in 'old finish' en in meer moderne stijlen ontwikkeld. In 1948 koos de directie echter definitief en radicaal voor het eigentijdse meubel.

Naast de flexibele 'Meubelen-naar-maat' verschenen na enige tijd toch ook weer meer conventionele 'vaste' meubels. Blijkbaar wilde niet iedereen aan de kastenwand. De modellen uit de 'U+N'-serie (1958) hadden door hun fronten, uitgevoerd in een combinatie van houtsoorten en kleurlakken een streng formeel geometrisch karakter, dat paste bij hun autonome status. De 'DC-Kollektie' (1962) was hierin veel minder uitgesproken. Met de 'Pastoe-kubus' (1967) en de 'K 369'-serie (1971) bouwde Braakman voort op het oude principe van het stapelen van losse elementen tot een groter geheel. Beide series waren gebaseerd op een nieuw ontwikkelde productietechniek, waarbij een met PVC beklede spaanplaat overdwars werd ingefreesd, zodat hij tot een kistvorm kon worden gevouwen.

Aan deze verwarring is aan het begin van de jaren tachtig een eind gemaakt. Een nieuwe directie zette een eenduidige nieuwe lijn uit, die inmiddels goed zichtbaar is geworden. Centraal staan een uitgesproken en herkenbare vormgeving en een hoog afwerkingsniveau. De meubelen in de huidige Pastoe-collectie zijn niet langer louter functionele gebruiksvoorwerpen, maar gedragen zich ook als autonome beeldende objecten in de ruimte.

Wie de geschiedenis overziet, merkt een grote consistentie op in modelbeleid, productontwikkeling en vormgeving. Vandaag de dag werkt een enthousiast team van 60 vakmensen met veel zorg en toewijding aan de vervaardiging van het Pastoe meubel.

Pastoe en Berden

Berden is officiële dealer van Pastoe. Bekijk de producten van Pastoe, vraag vrijblijvend een offerte aan of bestel je product online. Heb je jouw Pastoe product niet gevonden, in veel gevallen kunnen wij het product toch aanbieden, neem contact met ons op, wij helpen je graag verder. Wil je graag een specifiek Pastoe product van dichtbij bekijken? Neem contact op, wij vertellen jou graag in welke woonwinkel jij jouw Pastoe meubel kunt vinden.

^