Vitra DCW Miniatuur

De DCW stoel - nu ook als miniatuur!

  • Op een schaal gemaakt van 1:6
  • Onderdeel van de Vitra miniatuur collectie
  • Een collectors item voor designliefhebbers!

€ 285,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Vitra DCW Miniatuur
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Vernieuwde website | 15% korting!

Profiteer van 20 september t/m 8 oktober 2023 van 15% korting op je aankoop bij Berden Wonen & Slapen*! Gebruik de onderstaande kortingscode tijdens het afrekenen of vraag een offerte aan.

Klik hier voor de actievoorwaarden

SHOP15

Design: Charles & Ray Eames

In 1940 ontwikkelden Eames samen met Eero Saarinen een stoel met een nieuwe triplex zitting. De stoel is gemaakt voor een wedstrijd die gesponsord werd door het Museum of Modern Art in New York. De stoel was destijds echter te duur om voor de commerciele markt te produceren vanwege de gecompliceerde technische methoden waarvan de fauteuil werd gemaakt. Het was moeilijk om triplex in een driedimensionale vorm te persen zonder dat het hout breekt of splijt.

Na jaren lang experimenteren was de DCW het resultaat. De stoel is nog steeds een waar icoon binnen de collectie van Vitra.

Vitra Miniatuur collectie - DCW

De Miniatuur collectie van Vitra brengt de meest belangrijke meubelen uit de moderne meubelgeschiedenis in klein formaat. Deze miniaturen zijn voorzien van de originele constructie en bestaan uit de zelfde materialen en kleuren die bij het origineel ook wordt gebruikt. De Miniatuur DCW is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

Ben je op zoek naar het origineel? Bekijk dan hier de Vitra Plywood Group DCM / DCW stoel.

Artikelnummer329644
Vitra

Vitra

Al meer dan 80 jaar is het Zwitserse Vitra, specialist in het creëren van innovatieve design meubelen. De producten worden vervaardigd in samenwerking met de fantastische ontwerpers en vakmensen. Vitra is een echt familiebedrijf en gelooft in lange termijnrelaties met klanten, medewerkers en ontwerpers.

Charles & Ray Eames

Charles & Ray Eames

Charles & Ray Eames worden gezien als de belangrijkste ontwerpers van Amerika, de grondleggers van modern design. Ze hebben iconische designproducten ontworpen die voor een groot deel in de collectie van het designmerk Vitra opgenomen zijn. Charles & Ray Eames groeide uit tot een begrip in de designwereld van de twintigste eeuw.

^