Vitra Rood Blauwe Stoel miniatuur

De Rood Blauwe Stoel is een iconisch stukje meubelgeschiedenis

  • Uit de miniatuur-collectie van Vitra
  • Op een schaal gemaakt van 1:6
  • Gemaakt van dezelfde materialen en technieken als het origineel
  • Een bijzondere woonaccessoire

€ 279,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Vitra Rood Blauwe Stoel miniatuur
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Vitra Rood Blauwe Stoel miniatuur

Design: Gerrit Rietveld

Rietveld benaderde ieder ontwerp als een abstracte compositie van ideale vlakken in lijnen. De Rood Blauwe stoel is het toonbeeld van deze benadering op meubelontwerp. De vorm van abstractie van deze stoel is een hommage aan schilder Piet Mondriaan. Rietveld had deze stoel namelijk eerst ontworpen met blank hout, maar werd geïnspireerd door mondriaan om deze met een primair kleurenpallet te beschilderen.

De Rood Blauwe Stoel als miniatuur

De Miniatuur collectie van Vitra brengt de meest belangrijke meubelen uit de moderne meubelgeschiedenis in klein formaat. Deze miniaturen zijn voorzien van de originele constructie en bestaan uit de zelfde materialen en kleuren die bij het origineel ook wordt gebruikt. De Miniatuur Rood Blauwe Stoel is gemaakt op een schaal van 1:6 vergeleken met het origineel.

Artikelnummer329391
Vitra

Vitra

Al meer dan 80 jaar is het Zwitserse Vitra, specialist in het creëren van innovatieve design meubelen. De producten worden vervaardigd in samenwerking met de fantastische ontwerpers en vakmensen. Vitra is een echt familiebedrijf en gelooft in lange termijnrelaties met klanten, medewerkers en ontwerpers.

^