Kartell

In 1949 werd het merk Kartell opgericht met de gedachte een onderscheidend product te realiseren dat het label ‘Made in Italy’ zou belichamen. Eind jaren 80 ging Kartell de samenwerking aan met verschillende Italiaanse ontwerpers, leidde dat tot enkele tijdloze klassiekers die allen in Italië door Kartell zelf geproduceerd worden.

nieuwe website nieuwe website
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Italiaans design van Kartell

Castelli richtte zich eerst op de vervaardiging van kunststof auto-onderdelen, maar al snel breidde hij dit uit in de richting van lampen en huishoudelijke artikelen. Dit deed hij allemaal met oog voor design en innovatie. Tegen de jaren 70 aan ontdekte Kartell dat de designwereld groter was dan alleen lampen en daarom kwam zijn focus ook te liggen op het ontwerpen van meubels. Allereerst werd hij succesvol in Italië maar dit veranderde in 1972. Nadat hij deelnam aan de beurs in het Museum of Modern Art in New York volgde internationale erkenning. Bekende ontwerpen als Gae Aulenti, Ettore Sottsass, Marco Zanuso en Richard Sapper waren ook verantwoordelijk voor zijn internationale doorbraak.

Dankzij het gebruik van innovatieve technieken en materialen zijn Kartell stoelen bekend over de hele wereld. Ontwerpen zoals de Masters stoel en de transparante Louis Ghost stoel zijn internationale bestsellers door hun innovatieve productietechnieken van de sterke materiaal soort kunststof. Er zijn naast deze twee populaire stoelen nog meer ontwerpen van kunststof. Laat je verrassen door de veelzijdige collectie stoelen van Kartell.

Een populaire stoel van Kartell is er één uit de Ghost collectie. De Kartell Ghost collectie heeft een bijzonder detail; hun voorganger, de transparante La Marie stoel, bracht Kartell de titel van het eerste bedrijf ter wereld dat met polycarbonaat werkte. Naast de helder transparante versies zijn de stoelen uit de Kartell Ghost serie ook uitgevoerd in andere kleuren.

^