Acerbis

Acerbis is een Italiaanse meubelfabrikant, waar duurzaamheid voorop staat. Zij mogen al meer dan 150 jaar bestaan. Zij zijn een pionier op het gebied van modern en innovatief Italiaans design. Het merk is sterk doordat zij de ambachtelijke erfenis hebben behouden en opnieuw hebben geïnterpreteerd in de nieuwe collectie. De collectie van Acerbis bestaat uit kasten, dressoirs, tafels, bijzettafels en stoelen.

Acerbis

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Maestro tafel

De Maestro tafel is ontworpen door Gianfranco Frattini. Deze tafel is een die opnieuw uitgebracht, met de gelijke elegante uitstraling. De Maestro tafel past in iedere woonstijl. Het bijzondere aan de Maestro tafel is het onderstel. Deze is opgebouwd uit latten in een v-vorm. Hierdoor krijg je een heel speelse lichtinval en schaduwspel, afhankelijk van de positie van waarneming. Door deze opbouw in latten wordt het onderstel van de tafel ook ervaren als ligt.

Jot stoel

De Jot Stoel van Acerbis is een zeer unieke en eigentijdse stoel, door het verchroomde en gebogen onderstel. Het ontwerp van de Jot stoel stamt uit de Bauhaus stijl en is herintroduceerd met hedendaagse lederkleuren. Door de wijze waarop de buizen van het onderstel zijn gevormd, heeft de stoel een unieke uitstraling.

Acerbis geschiedenis

In 1870 is Acerbis opgericht door Benvenuto Acerbis, in het noorden van Italië. Acerbis is gestart als meubelmakerij en stoffeerderij. De meubelmakerij floreerde al snel doordat Benvenuto Acerbis het verband zag tussen technologie, ambachtelijke vaardigheden en door zijn kennis van de materialen.

In de jaren zestig ging Acerbis de samenwerking aan met enkele, voordat moment baanbrekende, Italiaanse ontwerpers. Dit was ook de periode (1963) dat de fabriek verhuisde naar het Italiaanse Seriate. De verhuizing was onder leiding van Lodovico Acerbis, hij was de derde generatie in het Acerbis bedrijf. Onder zijn leiding werd het merk Acerbis naar internationale hoogte gebracht. Doordat het merk sterk is, om ambacht in de hedendaagse tijd te plaatsen. Ook werkte zij samen met de grootste ontwerpers en architecten uit deze tijd. Lodovico is op pad gegaan om de internationale markt te veroveren.

Het Acerbis van nu en in de toekomst

Acerbis heeft duurzaamheid altijd belangrijk gevonden en het efficiënt omgaan met materialen. Op de dag van vandaag zien wij dit nog steeds terug in de producten van Acerbis. Zijn zij altijd trouw gebleven aan het Acerbis DNA van Italiaanse vindingrijkheid en het vormen van een toekomstgerichte klantenkring.

In 2019 is het bedrijf overgenomen door het merk MDF Italia, door deze overname willen zij de krachten bundelen voor het produceren van gedurfd Italiaans meubilair. Zij zijn zich ervan bewust dat zij samen nieuwe markten kunnen verkennen.
In deze periode is er ook een nieuwe weg ingeslagen op het ontwerp vlak. Francesco Meda en David Lopez Quincoces, beide de nieuwe creatieve directeuren. Ze hebben elk hun eigen expertise, de een in industrieel ontwerp en de andere in architectuur. Door deze uitgangspunten te bundelen slaagt Acerbis erin om zichzelf te vernieuwen.

Onder leiding van de creatief directeuren zijn archief creaties nieuw leven ingeblazen. De ontwerpen die geschiedenis hebben geschreven van Italiaans design. Deze ontwerpen zijn geherïntroduceerd en aangepast aan de hedendaagse gebruiken en eisen.

Acerbis heeft een duidelijke visie op de toekomst. Zij zien de noodzaak in om een duurzame samenleving te creëren. Zij willen in de toekomst terugkeren naar de tijd dat meubilair werd gecreëerd om lang mee te gaan. Dat meubelen werden geproduceerd omdat wij deze echt nodig hadden en kwalitatief waren.

Acerbis wil schoonheid en functionaliteit blijven bieden aan hun klanten. De iconische producten van Acerbis worden geherïntroduceerd, tevens worden moderne modellen opgenomen in de collectie.

Acerbis en Berden

Berden is dealer van Acerbis, bekijk de volledige Acerbis collectie online. Of bezoek een van onze woonwinkels. Wij hebben niet het gehele Acerbis assortiment in onze woonwinkels. Neem daarom eerst met ons contact op, wij kijken graag voor je in welke woonwinkel je het betreffende Acerbis meubilair kunt vinden. Vraag vrijblijvend een offerte op van jouw favoriete Acerbis meubel of plaats gemakkelijk jouw order online.

^