Knoll fauteuils

De raadslid van elke organisatie is de denker. Aanwezig zonder storende factor. Na de sublieme stilte levert deze denker de meest waardevolle toevoeging aan elk gesprek. Voor je woon of werkomgeving is de fauteuil daarvoor uitstekend geschikt.

Het meubilaire kunsthuis Knoll, dat is opgericht in de Verenigde Staten in 1938, combineert kunst met functionaliteit. Onder de wereldberoemde kunsthuis dragen ze enkele toonaangevende fauteuils. Door de gerichte concentratie van de ontwerpers zijn iconen ontstaan die jarenlang nog steeds zeer gewild zijn.

Als rustende factor en inspiratiebron zijn deze fauteuils comfortabel voor het lange zitten. Zodat je niet gestoord wordt tijdens het lezen van een boek of juist kan concentreren na het bijwonen van een vergadering.

Heb je vragen over de fauteuils van Knoll of een bepaalde fauteuil in de collectie niet kunnen terugvinden op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Verfijnd en nog steeds origineel

Als leidende fauteuil is de Knoll Studio Barcelona stoel de fauteuil met een inspirerende historie. Vertegenwoordigd in menig meubilair is deze vaak nagemaakt is het origineel alleen bij Knoll aanwezig. Met een gegraveerde frame, dat oorspronkelijk in staal werd geleverd, nu in roestvrij staal, is de originele factor meteen herkenbaar. De kussens worden handgemaakt van zeer hoog kwaliteit leder. De afwerking is dan ook on-par met de meest exclusieve meubilair.

Het is geen verbazend gevolg maar nog steeds indrukwekkend om de comfort van de kruising te ervaren. De Knoll Studio Barcelona stoel, een chaise longue en sofa bed leverde een exclusieve toon. De Knoll Studio Barcelona Day Bed.

Met een verchroomd stalen frame is deze ook te herkennen aan de handtekening in de frame. Evenzo zijn de kussens handgemaakt en gevuld met zeer veerkrachtig urethaan.

Ode aan originaliteit

Knoll zet ook zijn iconen in de spotlicht. Bijzondere gebeurtenissen verdienen namelijk een jubileum. Het bedrijf Knoll werd opgericht en ook de design van de Butterfly Chair werd belichaamd.

Daarom vanwege het 80-jarig jubileum brachten ze een speciale editie uit. Met de Knoll Butterfly Chair Anniversary Edition fauteuil kan deze jubileum permanent aanwezig tussen jouw meubilair.

Knoll brengt hiermee een ode aan de originaliteit van het Butterfly ontwerp door een speciale editie van deze 80-jarige stoel te creëren. Stijlen verschillen en zo ook de kleuren die het beste passen bij jouw interieur. De kleuren voor de vilten bekleding zijn in een wijd spectrum beschikbaar. Met een onderstel dat leverbaar is in chroom, zwart of wit zorgen voor een combinatie waar menig koningskoppel van droomt.

^