Knoll

Knoll heeft sinds de oprichting in 1938 design integriteit als drijfveer binnen de onderneming. Knoll Studio is ervan overtuigd dat goed design tot goede zaken leidt. Met modern design als uitgangspunt heeft men inmiddels een veelomvattend portfolio opgebouwd met design meubels en textielsoorten waarbij duurzaamheid voorop staat.

Knoll sfeer

15 producten

Van hoog naar laag sorteren

15 producten

Van hoog naar laag sorteren

Knoll Saarinen tafel

De Saarinen tafel behoort tot de designklassieker van Knoll Studio. Het is een opvallende tafel door de afgeschuinde randen. Door de keuze uit diverse afwerkingen van het blad past deze tafel in ieder interieur. Met de Saarinen tafel heeft designer Eero Saarinen een frisse wind laten waaien door de woonkamer. Deze tafel past ook perfect bij Saarinen ontworpen Tulip Chair.

Knoll Avio Sofa System

Binnen de banken collectie van Knoll Studio is de Knoll Avio Sofa System het bekendst. Het is een bank met rechte lijnen, die in elk interieur past. Door de elegantie en de modulaire objecten is deze bank naar ieders wens samen te stellen. Je hebt zelf de vrije hand en keuze hoe je jouw Avio Sofa samen stelt. Wil jij graag een 2-zitter of ga jij liever voor een royale hoekbank met aan het uiteinde een tafeltje. Hoe stel jij jouw Knoll Avio Sofa System samen?

Knoll geschiedenis

Knoll werd in 1938 als Hans G. Knoll Furniture Company in New York opgericht door Hans G. Knoll. Als zoon van een van de Duitse pionieren onder de moderne meubelmakers, volgde hij zijn opleiding in Engeland en Zwitserland. Daar kwam hij in aanraking met het design en de architectuur uit de 20e eeuw en met beroemde sleutelfiguren waaronder Walter Gropius, Marcel Breuer en Mies van der Rohe.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoette Hans Knoll zijn latere echtgenote Florence Schust. Met een indrukwekkend CV op het gebied van opleiding en ervaring kreeg zij een betrekking in zijn onderneming. Na de Tweede Wereldoorlog richtte het echtpaar Knoll Associates op. Dankzij de talrijke Europese en Amerikaanse design contacten van Florence en Hans, kregen de producten onmiddellijk internationale flair. Er werd samengewerkt met beroemde architecten als Eero Saarinen en Franco Albini en kunstenaars zoals Harry Bertoia, Jens Risom en Isamu Noguchi. Dit resulteerde bij Knoll in een grote collectie van design objecten, zoals bijvoorbeeld de Saarinen collectie, die ook nu nog door velen als klassiekers van het moderne design gezien worden.

Het einde van de Tweede Wereldoorlog stond bij Knoll in het teken van uitbreiding. In 1947 opende Knoll een showroom uitsluitend voor textiel en kondigde de oprichting van een textiel divisie aan. Ook ging men buiten New York op zoek naar een eerste vestigingsplaats voor de meubelproductie. Knoll vond een plek in het oosten van Pennsylvania. In deze streek vond men niet alleen toegewijde handwerkkunst, maar ook een groot aantal potentiële arbeidskrachten. Na de aankoop van het eerste gebouw in Penssburg, verwierf Knoll in de vroege vijftiger jaren nog een gebouw in het nabijgelegen East Greenville. Tegenwoordig bevindt zich daar nog steeds het hoofdkantoor van Knoll Studio, als ook de grootste productiefabriek van de onderneming.

De gezamenlijke design inspanningen bij Knoll Associates resulteerden in het belangrijkste en meest invloedrijke onderdeel in de planning: een afdeling die direct met klanten samenwerkte om zo hun specifieke eisen aan de werkplek te achterhalen. Op deze manier werden oplossingen voor de binnenhuisarchitectuur en de meubelen ontwikkeld. Deze geïntegreerde aanpak wordt tegenwoordig door velen als model voor de huidige aanpak bij het inrichten van een onderneming gezien.

Tegenwoordig is Knoll de voortzetting van de erven van excellent design zoals het door Hans en Florence Knoll bedoeld was. Knoll werkt verder nog altijd samen met de beroemdste designers, om echte klassiekers te ontwikkelen maar ook modern, fris en tijdloos design. De relatie met de klant op het gebied van werkplek design is nog altijd gebaseerd op individuele wensen op zakelijk gebied. Knoll is nog altijd ervan overtuigd dat "goed design leidt tot goede zaken".

Duurzaam design

Knoll is een van de leidende ondernemingen op het gebied van milieubescherming, het ontzien van natuurlijke bronnen en het reduceren van afval. Men zet zich in voor de bescherming van de natuurlijke leefomgeving en lokale gemeenschap. Men streeft ernaar om duurzame energie te gebruiken, maar ook water, bodem en bossen efficiënt en verantwoord te behandelen en natuurlijke bronnen te behouden. Knoll is een pionier bij de 'Clean Technology'. De betrokkenheid bij een hogere milieustandaard wordt door Knoll uitgedrukt in een veelomvattend plan rondom milieu-, gezondheids- en veiligheidsmanagement.

Knoll Studio & Berden

Berden is officiële dealer van Knoll Studio. Wij kunnen het hele assortiment aan je leveren. Online en in onze woonwinkels vind je een deel van deze collectie. Wil je een van de Knoll meubelen komen bewonderen, neem contact met ons op. Wij vertellen je graag in welke woonwinkel jij het Knoll meubel kunt vinden. Ook kun je online een vrijblijvende offerte aanvragen. Ben je er al uit welk Knoll meubel bij jouw past? Dan kun je gemakkelijk online een bestelling plaatsen.

^