Vitra Eames Plastic Stoelen | comfortabel tijdloos

Plastic als materiaal definitie voor het nieuwe comfortabele zitten. Dat is de achterliggende gedachte bij Vitra. De Vitra Eames Plastic stoelen zijn de onbetwist de leider in de markt onder de hoge kwaliteit die plastic vereist. Eames in de naam is hier refererend naar het dynamische duo. Ray en Charles Eames. In hun universum zijn menig object tot kunst icoon uitgeroepen.

Vitra neemt je mee op een tijdreis van het heden naar de jaren 50 en terug naar de toekomst. Geschikt voor de keuken, de wachtruimte, als bureaustoel of aan de eettafel. Zelfs buitenshuis komen ze tot hun recht. Dit hebben ze kunnen waarmaken door de verschillende aanpassingen die je kan kiezen op het frame.

Een aantal modellen zijn direct voorraad leverbaar, waardoor je snel kunt genieten van jouw aankoop. Neem contact met ons op voor meer informatie bij vragen over jouw gewenste stoel.

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

10 producten

Van hoog naar laag sorteren

Gecodeerd naar gewenst comfort, aanpasbaar naar jouw wensen

Misschien heb je het al gemerkt aan hoe de prachtige stoelen zijn genoemd. De drie letter code in de naam van de stoelen geven namelijk de aanpassing aan van het type stoel, onderstel en geadviseerde ruimte.

De eerste letter duidt de categorie van het gebruik van de stoel aan. Bijvoorbeeld D(Dining), R(Schommelende) en P voor Pivot. De tweede letter duidt de type met of zonder armleuning aan. Een armleuning bevat de letter A(Armchair) en zonder is dat de letter S (Side). De laatste letter(s) staat voor het onderstel. Daar zijn verschillende versies beschikbaar zoals de wielbasis(CC), stapelende basis (S), draad onderstel basis (R) en W staat voor hour.

Deze stoelen zijn de nakomelingen van de Vitra Eames Fibreglass Stoelen. Als frame hebben de stoelen nu, in plaats van fibreglass, de polypropylene basis voor extra comfort. Het basis frame geeft de keuze zonder of met armleuningen.

Indien deze optie zijn de stoelen op rij mogelijk van 2 tot 5 zitplaatsen, de zogenoemde op Vitra Eames Plastic Traverse modellen. Neem contact op met onze collega’s voor meer informatie. ZIj hebben deze codes alvast voor jou ontcijferd maar het kan leuk zijn om de betekenis ervan te begrijpen.

Een van de meest gevraagde modellen is de Vitra Eames RAR plastic. Deze schommelende versie met armleuningen is een bestseller. Net als alle modellen wordt ook hier de eventuele bekleding of zitkussen en kleur van het frame naar jouw voorkeur aangepast.

De bekleding is optioneel en kan extra stijl geven naar jouw persoonlijke smaak. Het kan worden bekleed met een vast zitkussen of volledig bekleed worden geleverd in een kleurrijk patroon. Het mooiste is dat de aanpassing naar jouw wensen zo divers kan dat de toepassing haast ongelimiteerd is. Met 14 zitschaalkleuren, 35 kleuren bekleding en veel verschillende type onderstellen biedt de collectie van Plastic Chairs ongeveer 100.000 mogelijke combinaties.

^