Zanotta

Zanotta, opgericht in 1954, is in de wereld van Italiaans design één van de meest toonaangevende merken. Oprichter Aurelio Zanotta heeft door zijn inzicht en wonderbaarlijke ondernemerschap van het bedrijf vanaf de jaren '60 naam gemaakt en dit tot op de dag van vandaag weten vast te houden.

Zanotta

16 producten

Van hoog naar laag sorteren

16 producten

Van hoog naar laag sorteren

Architecten en Zanotta

De producten die Zanotta creëert zijn allemaal vervaardigd in samenwerking met internationaal befaamde architecten en ontwerpers, zoals: Achille Castiglioni, Gae Aulenti, Marco Zanuso, Ettore Sottsass, Joe Colombo, Alessandro Mendini, Andrea Branzi, Giuseppe Terragni en vele anderen.

De hedendaagse collectie bestaat uit de volgende meubel types: fauteuils, banken, kasten, boekenkasten, stoelen, tafels, salontafels en accessoires. Diverse productietechnieken worden gebruikt bij Zanotta. In harmonie met de bedrijfsfilosofie, gericht op Research & Development, maken ze gebruikt van geavanceerd gebruik van een scala aan materialen, zoals metaal (aluminium, roestvrij staal, messing, brons, etc.), kunststoffen, glas, marmer, graniet, hout, stoffen en leer.

Zanotta Edizioni collectie

In 1989 werd de 'Zanotta Edizioni' collectie toegevoegd aan de lijn met producten: deze inrichting objecten lijken veel op toegepaste kunst. Bevrijd van de beperkingen van de massaproductie, is de collectie voor een groot gedeelte handgemaakt. Door het teruggrijpen naar de meeste belangrijke facetten van de ambachtelijke traditie van het Italiaanse vakmanschap, laat Zanotta afgedankte technieken, zoals mozaïek, inlay en geschilderde items herleven. De stukken in de 'Zanotta Edizioni' zouden geliefd moeten worden. Zij zijn ook voorbestemd om het huis ruimtelijker te maken. Tenslotte is deze kleine gelimiteerde editie een partij die in de toekomst in haar waarde zal stijgen.

Veel van Zanotta's objecten stijgen boven de alledaagsheid uit en vertegenwoordigen creaties die tegen de stroom in gaan. Er zijn veel ontwerpen benoemd in design-geschiedenisboeken en worden ook getoond in de grootste musea over de hele wereld (New York's MOMA and Metropolitan Museum, het Parijse George Pompidou, het Londense Design Museum en zo nog vele andere).

Zanotta heeft legio prijzen gewonnen voor haar prestaties. Onder andere drie Compasso d'Oro Awards: in 1968 voor de Guscio stulp ontworpen door Roberto Menghi; in 1979 voor de Pas-D'Urbino-Lomazzi's kledingstandaard; en voor Enzo Mari's 1987 Tonietta stoel.

Steun aan culturele projecten

In de loop van de tijd heeft het bedrijf veel steun geboden aan experimentele inspanningen en culturele projecten die de ontwikkeling en verspreiding van huishoudelijke concepten bevorderen. Zanotta participeert jaarlijks in ontelbare tentoonstellingen en shows in de sector van de industriële vormgeving, kunst, architectuur en mode. Deze intense culturele promotie van de collectie verhoogt de productie. Momenteel zijn de collecties verspreid over meer dan zestig landen.

^