Auping

Al meer dan 130 jaar is Auping dé specialist op het gebied van uitgerust wakker worden. En dat is niet zonder reden. Auping gelooft namelijk dat een uitgeruste wereld een betere wereld is.

nieuwe website nieuwe website

Producten 1-20 van 31

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 31

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Auping bed, matras of boxspring

Elk Auping bed, Auping matras en elke Auping boxspring wordt gemaakt met aandacht voor detail, het milieu en de toekomst. Innovatief en duurzaam design staan sinds het begin van Auping, 130 jaar geleden, centraal. Moderne en klassieke ontwerpen met een tijdloos karakter omvatten de collectie van Auping. Bovendien kun je eindeloos variëren door het grote aanbod aan Auping bedden en boxsprings in combinatie met het bedtextiel van Auping. Alles wat Auping maakt is maat-, hand- en vakwerk. Dat maakt een Auping dan ook zo bijzonder.

Bij Berden Wonen & Slapen vind je de volledige Auping collectie online. Bekijk hier bijvoorbeeld de comfortabele en 100% circulair Auping Elysium matras, de hoogstaande Auping Elite matras en de unieke Auping spiraalbodems. Ook voor Auping bedden en boxsprings kun je terecht bij Berden Wonen & Slapen. Wat dacht je van het Auping Original bed of van de comfortabele, elegante en gelijknamige boxspring, de Auping Original boxspring

Bekijk het aanbod van Auping op je gemak online. Wens je vrijblijvend meer informatie of een offerte, neem dan gerust contact met ons op. Een van onze slaapadviseurs zal je zo spoedig mogelijk informeren. 

Auping maakt je slaapkamer

Auping weet dat in een slaapkamer zoveel meer gebeurt dan alleen slapen. Er ontstaan de meest briljante ideeën. De mooiste momenten worden er beleefd. Na een lange dag is het de plek om elkaar terug te vinden. Met liefde wordt een volwassen man er verzorgd. Een gebroken hart wordt er getroost. En het is een plek om het leven te vieren. Het zijn de dingen waar het echt om draait in het leven.

De plek waar je deze gebeurtenissen meemaakt moet dan ook voldoen aan al jouw comfort wensen. Neem bijvoorbeeld de spiraalbodems, waarmee Auping bekend is geworden. De bodem is dwarsgespannen en hierdoor zeer sterk. Bovendien zijn de Auping spiraalbodems met vrijwel elk type matras en elk bed te combineren. Het voordeel van deze spiraalbodems is het grote ventilatievermogen.

Klassiekers: Auping Auronde en Auping Essential

Elk bed van Auping is ontstaan met oog voor detail. Dit is dan ook terug te zien in vrijwel elk bed dat Auping heeft ontworpen. Niet voor niets zijn diverse modellen al meer dan tientallen jaren een succes. Een goed voorbeeld van zo'n klassiek is natuurlijk de Auping Auronde. Het Auronde bed is door de jaren heen wel hier en daar iets bijgeschaafd. Zo is het bed in de nieuwste kleurentrends verkrijgbaar en voldoet het aan alle eisen en inzichten van hedendaags comfort. 

Nog niet zolang op de markt, maar toch al een klassieker is de Auping Essential. Het Essential bed straalt in al zijn eenvoud. Het bed is heel modern en duurzaam vanwege de 100% gerecyclede materialen waaruit het bestaat. Voor elke slaapkamer bestaat een geschikte Essential vanwege de diversiteit aan kleuren waarin het bed verkrijgbaar is: Pure White, Skin, Rusty Red, Night Blue en Carbon Black. Leverbaar vanaf een breedte van 140 cm, met en zonder hoofdbord, en heel handig te voorzien van een bijbehorende bedtafeltje. Optimaal comfort ervaar je wanneer de het bed combineert met een spiraalbodem en matras van Auping. Ben je een snurker? Kies in dat geval voor de Auping Smart Base, want dan is snurken verleden tijd!

Auping geschiedenis

Met een bestaansgeschiedenis van meer dan 130 jaar, mag Auping zich zonder twijfel dé slaapspecialist van Nederland noemen. Met een Koninklijke onderscheiding is Auping in Nederland marktleider op het gebied van slapen met spiraalbodems, matrassen, bedden, boxsprings en bedtextiel.

Het eerste Auping bed

Een bed dat hygiënischer is dan de bestaande bedden, dat was tussen 1885 en 1887 de opdracht die Johannes Auping van het Sint Geertruiden Gasthuis kreeg. De oplossing van de smid uit Deventer bestaat uit gedraaide, in elkaar gevlochten ijzerdraden die in een ijzeren frame zijn gespannen. Johannes Auping beseft dat zijn uitvinding alleen een succes kan worden wanneer hij het industrieel aanpakt. Hij ontwikkelt zelf de machines om zijn vinding te kunnen produceren en het bedrijf Auping is geboren. Het Burgerziekenhuis in Amsterdam zorgt direct voor de eerste grote order en bestelt veertig exemplaren van 'de stalen gezondheidsmatras'. Tien jaar later plaatst het Koninklijk Huis een order. De slaapvertrekken van het Koninklijk Paleis op de Dam worden ingericht met Auping bedden. Met de opening van de nieuwe, grote fabriek in Deventer wordt in 1912 de productie van Auping verder uitgebreid. Het hoofdkantoor van Auping is nog steeds op deze locatie gevestigd.

Productontwikkeling

In 1953 wordt het roer omgegooid. De productie van tientallen achterhaalde producten stopt en Auping gaat zich richten op massaproductie, zoals de Cleopatra. Ruim 10 jaar later brengt Auping ook de eerste verstelbare spiraalbodem op de markt. In eerste instantie handverstelbaar, maar ook gauw volgt de elektrisch bedienbare variant, gevolgd door een compleet bedmodel in de jaren zeventig. De Auronde, naar oorspronkelijk ontwerp van Frans de la Haye, wordt later voorzien van allerlei extra's als achterwanden, verschuifbare tafeltjes etc. Nu is de Auronde al tientallen jaren een veelgevraagd model uit de collectie. 

Koninklijke erkenning voor Auping

Op 7 oktober 1988 bestaat Auping 100 jaar en ontvangt het predicaat 'Koninklijk'. Vanaf nu is 'Koninklijke Auping bv' de volledige bedrijfsnaam.

Groei in de jaren negentig

In het begin van de jaren negentig verwerft Auping een deel van 'Nordisk Fjer' in Denemarken en breidt zo haar collectie uit met dekbedden en kussens. Na de verstelbare bedbodems in de jaren zestig, wordt met de Auping Royal de elektrisch verstelbare bedbodem en het comfortabele bed-op-maat concept geïntroduceerd. In 1998 neemt Auping de gerenommeerde fabrikant "Zevenslaper" over, het startsein voor de productie en verkoop van de Auping boxsprings

Het nieuwe millennium

In het nieuwe millennium volgen nieuwe producten en productinnovaties elkaar in rap tempo op. Op het gebied van bed ontwerpen en boxsprings zit Auping niet stil. Zo ontwerpt het Auping Design de Auping Kiruna boxspring. Het laatste nieuwe model van Auping, het Auping Noa bed, past met zijn Scandinavische design en duurzame karakter helemaal in de huidige tijdsgeest.

Auping & duurzaamheid

Koninklijke Auping heeft in 2011 als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat ontvangen. Het certificaat wordt toegekend het aan de nieuwe matrassenlijn die Auping lanceert. Het label garandeert dat een product voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen, of materialen die na gebruik opnieuw zijn te gebruiken.

Auping verkooppunten

Berden Slapen is de grootste dealer van Auping. Wij hebben op diverse locaties in Limburg Auping verkooppunten. Bezoek onze Auping Vision Stores in onze vestigingen in Heerlen, Sittard en Blerick. Verder hebben wij nog Auping Plaza's in Maastricht, Venlo, Ede, Uden, Almere, Rotterdam en Amsterdam.

Veelgestelde vragen: Matrassen en toppers

Hoe bepaal ik welke matras voor mij het meest geschikt is?

Het vinden van de juiste ondersteuning hangt af van verschillende factoren, zoals jouw lengte, gewicht en lichaamsbouw. Ook jouw persoonlijke voorkeuren zijn belangrijk. Heb je last van lichamelijke klachten? Ben je een liefhebber van een stevig matras of geef je juist de voorkeur aan een zacht exemplaar? En heb je misschien last van allergieën, zoals voor huisstofmijt, wol of latex? Geef dit aan bij onze slaapexperts, zij helpen je graag bij het kiezen van een nieuw matras. We adviseren om proefligsessies te doen in een van onze winkels, zodat we je het beste kunnen adviseren.

Auping matrassen zijn geschikt voor zowel spiraalbodems als boxsprings. Houd er echter rekening mee dat het ligcomfort kan verschillen. Een spiraalbodem biedt directe en stabiele ondersteuning, terwijl een boxspring doorgaans iets zachter aanvoelt.

Waar kan ik proefliggen?

Als je wilt ontdekken welk matras het beste bij jou past, kun je gerust langskomen in een van onze winkels om proef te liggen. In onze winkels vind je een ruim assortiment aan bedden waar je op kunt proefliggen. Onze adviseurs staan klaar om je te assisteren bij het verkennen van de verschillende opties.

Wat is de levensduur van een Auping matras?

We adviseren je om na 8 tot maximaal 10 jaar je matras te vervangen. Doordat je het dagelijks gebruikt, verliest een matras na verloop van tijd zijn stevigheid, waardoor het minder comfortabel wordt om op te liggen. Hoe lang een matras meegaat, hangt af van verschillende factoren, zoals de materialen waaruit het is gemaakt en hoe vaak je het gebruikt.

Auping matrassen zijn gemaakt van materialen die vocht reguleren, waardoor het vocht dat je 's nachts verliest snel wordt opgenomen en afgevoerd. Ook de bedbodem heeft invloed op de levensduur van je matras; bijvoorbeeld een spiraalbodem heeft voor 80% een open structuur, wat zorgt voor uitstekende ventilatie.

Je kunt zelf ook bijdragen aan de levensduur van je matras door ervoor te zorgen dat je slaapkamer goed geventileerd wordt. Bijvoorbeeld door overdag en 's avonds een raam op een kier te laten staan, zodat transpiratievocht op een natuurlijke manier kan verdampen.

Wat kan ik doen aan ligplekvorming?

Het is heel normaal dat na verloop van tijd ligplekvorming ontstaat in je matras, omdat je er dagelijks op slaapt. Het is heel gebruikelijk dat er lokaal een hoogteverlies (ligplekvorming) van maximaal 2 cm kan optreden.

Is het normaal dat mijn topper op bepaalde plekken mijn lichaamsafdruk toont?

Onze exclusieve topproducten zijn gemaakt van extreem comfortabele en luxe materialen, zodat je kunt genieten van een geweldig liggevoel. Na verloop van tijd is het heel normaal dat de topper op bepaalde plekken de vorm van je lichaam laat zien. Dit betekent simpelweg dat de topper perfect meevormt met jouw lichaam. Ons deskundig advies is om de topper regelmatig even op te schudden voor het beste resultaat. Auping raadt aan om de topper na 4 tot 5 jaar te vervangen, zodat je optimaal blijft genieten van slaapcomfort en ondersteuning.

Kan een Auping matras gecombineerd worden met een niet-Auping bedbodem?

Natuurlijk ben je vrij om een Auping matras te combineren met een bedbodem die niet van Auping is, maar het is goed om te beseffen dat een Auping matras en bedbodem speciaal ontworpen zijn om samen te werken. Hierdoor worden de drie belangrijke aspecten voor een goede nachtrust - ventilatie, ondersteuning en drukverlaging - optimaal benut. Op deze manier kun je absoluut profiteren van een verfrissende en comfortabele slaapervaring.

Moet ik mijn matras draaien of keren?

Je hoeft de matrassen van Auping niet om te draaien. Deze matrassen hebben een asymmetrische opbouw, waardoor de ondersteuningszones al op de juiste plek zitten. Als je een Auping matras zou omdraaien, kloppen de zones niet meer met de goede plaatsen. Dat komt doordat je schouders andere ondersteuning nodig hebben dan je benen.

Hoe zie ik wat het hoofdeinde van het matras is?

Alle Auping matrassen hebben een label aan het voeteneinde.

Zijn alle matrassen geschikt voor een verstelbare bedbodem?

Jazeker, alle momenteel beschikbare Auping matrassen zijn geschikt voor een verstelbare bedbodem. Om ervoor te zorgen dat het matras niet verschuift, kun je het matras met behulp van matraskoppelingen vastmaken aan de spiraalbodem. Deze handige clips kun je eenvoudig op elke gewenste plek van de spiraalbodem vastklikken. Onze boxsprings hebben standaard klittenband aan de bovenkant, waardoor het matras op zijn plaats blijft.

Veelgestelde vragen: Bedbodems

Wat is de levensduur van een Auping spiraalbodem?

Een spiraalbodem gaat gemiddeld 35 jaar mee.

Hoe weet ik of mijn huidige spiraalbodem nog in een goede staat verkeerd?

Je kunt de huidige staat van je spiraalbodem beoordelen aan de hand van de volgende tips. Controleer of er geen uitstekende delen of andere beschadigingen zijn aan je spiraalbodem. Kijk ook of het netwerk van de spiraalbodem nog strak is zonder golven, en of het voldoende weerstand biedt.

Veelgestelde vragen: Beddengoed

Hoe lang gaat een Auping dekbed mee?

Een hoogwaardig dekbed kan doorgaans tussen de 8 en 10 jaar meegaan, afhankelijk van verschillende factoren zoals gebruik en onderhoud. De stof van het dekbed wordt namelijk blootgesteld aan slijtage door wrijving en de ophoping van transpiratievocht. Om de levensduur van je dekbed te verlengen, is het belangrijk om regelmatig je beddengoed te vernieuwen en je dekbed goed te luchten en schoon te maken. Door deze eenvoudige maar essentiële stappen kun je de duurzaamheid van dit comfortabele toevluchtsoord aanzienlijk vergroten.

Hoe moet ik mijn dekbed opschudden?

Bij sommige dekbedden zijn er cassette stiksels gebruikt. Dit betekent dat er vulopeningen in de vlakken van het dekbed zijn verwerkt. Om te voorkomen dat het vulmateriaal gaat verschuiven, is het belangrijk om het dekbed op de juiste manier op te schudden.

Houd er rekening mee dat het label altijd aan het hoofd- of voeteneind van het dekbed zit. Om het dekbed op te schudden, kun je de zijkant van het dekbed vastpakken. Door deze methode te gebruiken, kun je het dekbed veilig opschudden zonder dat het vulmateriaal gaat verschuiven.

Hoe lang gaat mijn kussen mee?

Een kussen van goede kwaliteit kan doorgaans tussen de 3 en 5 jaar meegaan, afhankelijk van hoe intensief het wordt gebruikt en hoe goed het wordt onderhouden. Het is van groot belang om zowel donzen kussens als synthetische kussens regelmatig op te schudden en te laten luchten. Indien nodig kunnen deze kussens ook gewassen worden volgens de aanwijzingen op het waslabel. Bij latex kussens is de hoes afritsbaar en kan deze worden gewassen. Om de levensduur van een kussen te verlengen, is het aan te raden om een moltonsloop te gebruiken.

Kunnen kussens bijgevuld worden?

Je kunt de synthetische en donzen kussens van Auping bijvullen via een rits. Als je extra vulling nodig hebt, kun je langs onze (Auping) winkels gaan om dit te regelen.

^