Pode

Interieur geeft precies weer wie erin woont. Het zegt iets over de stijl, smaak en de manier van leven. Pode weet dit goed en vertaald dit ook naar haar eigenzinnige collectie die bestaat uit fauteuils, banken, en aanbouw-elementen, kussens, salontafels en zitkubussen.

nieuwe website nieuwe website

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

19 producten

Van hoog naar laag sorteren

Pode banken & fauteuils

Wie denkt aan Pode, denkt al snel aan de collectie banken, zoals de Edit, Fold en Insert bank. Pode banken zijn te herkennen aan een eenvoudige, strakke vormgeving die voorzien zijn van een kenmerkende Pode eigenschap, zoals bijvoorbeeld de schuine armleuningen en een bies of stiknaad die de banken als het ware omlijsten. Bij Pode vind je altijd wat je zoekt, als je nu gaat voor een royale bank of liever een compacte twee-zitter.

Naast een bankstel is een fauteuil ook vrijwel onmisbaar in een interieur. Pode heeft verschillende lounge stoelen met aangenaam comfort en spraakmakend design, zoals de Spot fauteuil (met poef), of de Sparkle fauteuil One of Two, met lage of hoge rug en een draaibaar onderstel. Voor alle meubelen van Pode geldt dat deze verkrijgbaar zijn in een scala aan stof- en leersoorten, waardoor deze zo is af te stemmen op jouw interieur!

De geschiedenis van Pode meubelen

Pode is een zelfstandig merk van Leolux. Het eigenwijze broertje, maar dan wel met hetzelfde comfort en gelijke kwaliteit. De stijl van Pode is jong met strakke vormgeving. Mainstream meubelen zijn er namelijk al genoeg. Meubelen zoals iedereen ze heeft, duur maar gewoon, kleurloos en zonder karakter. Pode is er voor de designliefhebber met een mening. Die kiest voor een eigen stijl, voor kleur en vorm. Design, maar dan wel betaalbaar, want het leven heeft nog zoveel andere leuke dingen te bieden. De Pode-collectie bestaat uit jonge ontwerpen en een actuele selectie kleuren en bekledingen. Zo kies je het meubel dat jou op het lijf is geschreven.

Kwaliteitsmeubelen die voldoen aan de L-norm

Betaalbaar wil niet zeggen 'slecht gemaakt'. De L-norm staat borg voor een solide constructie (zie Q-frame) en een perfect afgewerkte stoffering. Ook aan de onderkant van het meubel. Pode kiest er daarom bijvoorbeeld bewust voor om de hoes niet met klittenband vast te zetten. Dat is wel gemakkelijk met stofferen, maar na een tijdje gaat de hoes onherroepelijk verschuiven. Het kan bovendien vervelend gaan kraken, elke keer als je gaat (ver)zitten. Een goed gestoffeerde bank heeft dat probleem niet.

Na het registered trademark, copyright en het trademark TM, is er nu een nieuwe standaard, de L-norm. Dit keurmerk geeft aan dat designproducent, Leolux, staat voor de kwaliteit van het product. Dat het wordt beschermd, niet alleen door het auteursrecht of door een registratie bij een merk instituut, maar door de kwaliteit reputatie van het merk Leolux. Met minder hoef je geen genoegen te nemen.

Zitten zonder piepen, kraken, breken of scheuren Pode gebruikt uitsluitend top materialen, zoals het Q-frame*. Deze romp wordt niet aan elkaar geniet, gebruikelijk bij goedkope rompen, maar wordt voorzien van echte gelijmde houtverbindingen. Voor de dragende delen wordt het kostbare beukenhout ingezet, en geen plaatmateriaal. Beuken is een inlandse 'hardhout' dat zeer sterk is en goed te bewerken. Daarom wordt de constructie probleemloos zeven jaar gegarandeerd!

*) Het Q-frame is een gedeponeerd merk van Leolux, Nederlands grootste producent van design meubelen die bekend staat om de duurzaamheid van haar rompen.

Pode & Berden

Als officiële dealer van Pode, kun je veel producten op onze website vinden, ook een vrijblijvende offerte kun je gemakkelijk aanvragen of zelfs je bestelling plaatsen. Wil jij je favoriete Pode meubel eerst nog even bewonderen? Neem contact met ons op, dan vertellen wij jou graag in welke woonwinkel jouw specifieke Pode product kunt vinden.

^