Leolux

Aangenaam zitten is meer dan alleen het beste comfort, volgens Leolux. De Leolux specialisten werken hier elke dag hard aan. Om een collectie te maken, die duurzaam is en waarmee jij jouw interieur naar eigen wensen en comfort kunt creëren. Leolux is een bedrijf uit het Limburgse Venlo, net als Berden, en bestaat al sinds 1934. Voor Leolux geldt: wonen is kunst; kunst van alledag.

Leolux

Producten 1-20 van 56

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 56

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Leolux collectie online bij Berden

Leolux heeft een ruim assortiment aan zitmeubelen. Denk daarbij aan de iconische Leolux Pallone fauteuil, verkrijgbaar in diverse formaten en bekledingen. Andere toppers uit de collectie zijn de Leolux Caruzzo fauteuil, de Leolux Kikko fauteuil en de Leolux Bora Bora bank. Naast eetkamerstoelen, fauteuils en banken bestaat de collectie van Leolux ook uit een mooi aanbod aan salontafels en eettafels, zoals de Leolux Columna eettafel. Wilt u meer informatie over een meubelstuk of een vrijblijvende offerte voor uw favoriet? Neem dan contact op met onze interieuradviseurs!

Leolux klassiekers

Leolux kent een aantal klassiekers. Deze zijn kenmerkend voor het merk Leolux en worden tot op de dag vandaag nog steeds geproduceerd. Veel van deze Leolux klassiekers ken jij vast ook wel of heb jij ergens eerder gezien! Om jouw een overzicht te geven van deze Leolux klassiekers hebben wij deze voor jouw samengebracht op één pagina. Bekijk de Leolux klassiekers, welke ken jij allemaal?

80 jaar Leolux - visionair vakmanschap

Leolux kiest al meer dan acht decennia voor de weg van evolutie. Een aanhoudende ontwikkeling op het gebied van innovatie en kalme groei, met een duidelijk doel.
"De Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek", opgericht in 1934, groeit uit tot een internationale speler, die zich onderscheid door zich te richten op kwaliteit en comfort. Kunst en design liggen in elkaars verlengde. Door samen te werken met creatievelingen van verschillende disciplines (architecten, fotografen, designers, stylisten etc.) worden kunst en design bij Leolux samengevoegd tot een uniek eindproduct. Een topmeubel van uitzonderlijke klasse, met topcomfort en hoogwaardige materialen. Leolux meubels worden op bestelling in Venlo geproduceerd.

De vroege jaren
In 1934 wordt de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek opgericht. Met slechts enkele medewerkers maakt dit “bedrijfje” ambachtelijke meubelen. De oorlogsjaren zijn turbulent, zeker wanneer het bedrijf in 1944 in de frontlinie komt te liggen. Na de oorlog komt het onder beheer van de “Boerenleenbank” die Ton Sanders aanstelt om toezicht te houden. Samen met zijn broer Jan koopt hij een paar jaar later, in 1948, de Zuid-Nederlandse Clubmeubelfabriek met bijeen gesprokkeld familiegeld. Zoals het met veel bedrijven gaat, zijn de eerste jaren na overname vooral doorstaan, vallen en opstaan. Van bestedingsbeperking na de Korea-crisis en de Hongaarse crisis. Om er het beste van te maken, zet de Zuid-Nederlandse alle creativiteit van de enkele medewerkers die er werken in. De teksten uit die tijd getuigen van zelfwerkzaamheid en idealisering en... de naam Leolux duikt al af en toe op voor aparte modelseries.

Nieuwe wegen
In de tweede helft van de jaren vijftig ontplooien zich Deense en Italiaanse designers en dat ontgaat de gebroeders niet. Ze bewonderen nieuwe schuimmaterialen, kunstleders en andere stoffeertechnieken en passen ze zonder schroom toe. De klassieke paden worden verlaten. Risico nemen is een uitgangspunt. De jonge ontwerper Harry de Groot bindt zich met hart en ziel aan het bedrijf en samen maken de broers en Harry een moderne collectie. De trotse leeuw in het ZNC-logo wordt een luxueuze leeuw, “Leolux”, een merknaam die al snel over gaat op het hele bedrijf.

De jaren zestig
Op het moment dat The Beatles de wereld veroveren, worstelt Leolux met de markt. De ambities zijn groot en soms loopt Leolux ver voor de muziek uit. De broers hebben vooruitziende blikken die jaren ploeteren betekenen. In 1964 vestigen de Limburgers een eigen, 1400 vierkante meter grote showroom in het hart van Nederland. Het is een reuzenstap, maar een succesvolle stap, en dat was nodig want een weg terug is er niet. De kosten zijn hoog. Advertenties in consumententijdschriften zoals Avenue en Elsevier verbijsteren de collega’s nog meer. De collecties worden nog uitdagender. Bij het gloren van een nieuw decennium, als het met The Beatles alweer begint af te lopen, komt de doorbraak: Leolux wordt een begrip en een serieuze speler in de moderne meubelmarkt.

Oliecrises en nostalgie
In 1973 breekt de eerste oliecrisis uit en tot aan de tweede oliecrisis in 1979 viert de nostalgie hoogtij. Echt modern is even “uit”. Alles wordt bruin; de berber is hot. De loonkosten rijzen de pan uit maar de euforie over de aardgasvondsten sust Nederland in slaap. En ondertussen gaat de meubelindustrie voor een groot deel teloor. Leolux vecht zich een weg door de crisis door te investeren in jong management en in de export naar België en Duitsland. In het Duitse Roergebied ontstaat de Leolux GmbH, met een gewaagd eigen verkoopcenter. In Nederland wordt Leolux een gevestigd merk door de tweede showroom die vanuit Eindhoven Zuid- Nederland en België openbreekt.

De tachtigers en negentigers
Afgeslankt maar gezond doorstaat Leolux de heftige recessie van 1979 tot 1982. Alles is veranderd maar de wortels zitten nu diep in de bodem geklemd. Een nieuwe generatie neemt het roer over: Jeroen Sanders en Johan van Beek. Ze nemen in fases de aandelen van de broers over en zetten een koers in die leunt op het gedachtegoed van de eerste veertig jaar, zij het met een geheel eigen interpretatie. Fotografie, reclame-uitingen, productbeleid en presentatie spreiden elan ten toon en het bedrijf krijgt vleugels op basis van de opgebouwde kennis en kunde. Tussen 1981 en 2001 verzesvoudigt de omzet in één lange groeicurve. Spraakmakende producten van een brede groep internationale designers verrijken de collectie en tonen de durf van het bedrijf door provocatieve details en vernieuwingen. Ook communicatief gaat Leolux verrassend te werk. Ze daagt de internationale gevestigde orde uit: Leolux noemt de Echnaton bijvoorbeeld “een troon voor hervormers” en ze laat Papageno “een knipoog naar dogmatische opvattingen” geven. Showrooms heten nu Design-Centers en zowel in België als in Duitsland worden nieuwe vestigingen geopend. De markten van Zwitserland en Frankrijk openen zich en ook de buiten- Europese export krijgt vorm. Leolux wordt een serieuze internationale speler op hoog kwaliteitsniveau. Aan het eind van de jaren negentig realiseert Leolux samen met Philips Corporate design en chef-designer Stefano Marzano “Plugged Furniture”, meubelen en audiovisuele apparatuur ineen. Het is een revolutie in het denken over deze traditioneel zwarte dozen en het lokt bij Leolux een volgende stap uit: Leolux zit ideeën worden geëlektrificeerd! Elektrisch verstelbare banken en fauteuils vormen Leolux om, naar een verdere evolutie in comfort en toepasbaarheid.

Een nieuw millennium
De nieuwe eeuw gaat roerig van start. Na een voortvarend begin krijgt de economie het lang zwaar te verduren en Leolux moet alle zeilen bijzetten. Wat begint als een oververhitte economie, waar de bomen tot in de hemel groeien, eindigt abrupt op 11 september 2001. Leolux kiest niet voor de veilige weg, maar zet in op creativiteit om het tij te keren. Een volledig nieuw concept wordt doorgevoerd in jaarboeken, Design Centers, fotografie en architectuur. “De wereld vol mooi en bijzonder” zorgt dat Leolux de aandacht op zich vestigt. Ondertussen werken de eigenaren aan hun opvolging. Johan van Beek draagt eind 2004 zijn werkzaamheden als directeur over, Jeroen Sanders trekt zich met ingang van 2009 in de coulissen terug. Maar voor het zover is, realiseren ze hun droom: bezoekerscentrum Via Creandi opent zijn deuren in een nieuw pand dat onder architectuur is gebouwd.

Een nieuwe toekomst
De nieuwe generatie, de derde alweer, neemt de leiding in 2012. Sebastiaan Sanders en Patrick Schreudering zetten nieuwe accenten maar koesteren de kennis en ervaring van hun voorgangers. Leolux gelooft dat kwaliteit en comfort de essentie vormen van een goed meubel, maar alleen durf, zelfbewuste keuzes en een tikje eigenwijsheid zorgen uiteindelijk voor continuïteit en een lange, mooie toekomst. En daar is het de eigenaren van dit familiebedrijf, met zijn rijke historie, om te doen.

Duurzaam Leolux: design voor een mooiere wereld

Lokaal leer
Uniek bij Leolux is het Corus leer dat zij gebruiken. Een schitterend leertype dat afkomstig is van runderen uit eigen provincie, de Limburgse Limousin runderen. De huiden worden regionaal verwerkt tot een schitterend natuurleer. Geproduceerd met probiotics, waardoor er minder water en energie wordt gebruikt dan bij de verwerking van “normaal” meubelleer. Maar ook volledig afbreekbaar en traceerbaar tot aan de weide waar het dier heeft gegraasd.

Eigen energie
Op verschillende daken van Leolux panden zijn zonnecellen aangebracht waardoor het bedrijf grotendeels draait op schone zonnestroom. Kwaliteit staat bij de producten voorop: in design, materialen, comfort en constructie. De meubelen hebben hierdoor een lange levensduur. Zelfs wanneer bekleding vervangen moet worden, kan Leolux een herstoffering verzorgen, waardoor weggooien niet nodig is. Dat maakt de meubelen duurzaam.Verder investeert Leolux permanent in schonere productiemethoden; efficiëntere machines, minder materiaalgebruik, led-verlichting en schonere vrachtwagens om de CO2 uitstoot te beperken.

Het groene Leolux hart
Sinds 2011 heeft Leolux een eigen bosgebied dat op eigen initiatief is aangeplant op het landgoed Pelgrimshof door Leolux eigenaar Jeroen Sanders. Dit bos maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Afronding staat gepland voor 2028. Het groene Leolux hart bestaat uit 93 bomen, hoogte bij aanplant 2 meter, en 16.000 boompjes, hoogte bij aanplant 50 cm.

Leolux & Berden

Bij Berden hebben wij veel producten van Leolux direct uit voorraad leverbaar én kunnen wij zeer snel leveren. Alle Leolux producten worden gratis bij je thuis geleverd door heel Nederland. Berden klanten beoordelen de producten van Leolux gemiddeld met 5 van de 5 sterren. Wens je meer informatie over een meubel van jouw voorkeur of wil je graag een vrijblijvende offerte? Neem gerust contact met ons op!

Veelgestelde vragen: Leolux

Hoe lang bestaat Leolux?

In 1934 werd het familiebedrijf genaamd Leolux opgericht en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bekende internationale speler. Dit bedrijf staat bekend om het combineren van een herkenbaar eigen handschrift met uitstekende kwaliteit en comfort. De unieke Leolux-collectie biedt eigenzinnige meubelstukken die de aandacht trekken.

Waar komt Leolux vandaan?

Leolux, het overkoepelende bedrijf achter de consumentenmerken Leolux, Pode en Evidence, is een authentiek Nederlands familiebedrijf met een geschiedenis van 89 jaar in het ontwerpen en fabriceren van eigentijdse meubelstukken. Deze creaties vinden nog steeds hun oorsprong in Venlo, de stad waar het avontuur in 1934 begon.

Waaruit bestaat de Leolux-collectie?

De Leolux-collectie omvat eigenzinnige designmeubelen die het zitten uiterst plezierig maken, van banken, hoekbanken en fauteuils tot eetkamerstoelen, salontafels, poefs en accessoires. Deze meubelstukken bieden niet alleen hoogwaardige kwaliteit, comfort en duurzaamheid, maar worden ook met passie vervaardigd door ervaren ambachtslieden. Met de mogelijkheid om bekleding, kleuren en comfortopties te kiezen heb je volledige vrijheid, omdat elk Leolux-meubel op maat wordt gemaakt volgens jouw wensen.

Uit welke bekledingen en kleuren kan ik kiezen?

Alle Leolux-meubelen kunnen worden aangepast aan de bekleding van jouw keuze. Hoewel de mogelijkheden per model verschillen, zijn de meubelstukken over het algemeen verkrijgbaar in leer, stof en 'kunstleer'. Voor leer heb je de keuze uit verschillende prachtige leerkwaliteiten, elk met hun eigen unieke eigenschappen. De collectie stoffen bestaat uit een breed scala zorgvuldig geselecteerde stoffen, in harmoniërende kleuren met de leer- en lakcollecties. Naast de Leolux-collectie kunnen de meubels ook worden bekleed met stoffen van gerenommeerde merken zoals De Ploeg en Kvadrat. Kunstleer biedt dezelfde uitstraling en beleving als echt leer, maar zonder gebruik te maken van dierlijke materialen. Ook hier heb je de keuze uit verschillende soorten en kleuren.

Na ingebruikname gaat de bekleding plooien. Moet ik mij ongerust maken?

Bij Leolux-producten is het ontwerp en het gekozen comfort zodanig vormgegeven dat het ontstaan van plooien niet te vermijden is. Dit specifieke comfort zorgt ervoor dat bepaalde Leolux-modellen na verloop van tijd hun oorspronkelijk strakke uiterlijk verliezen en meer natuurlijke plooien en tekenen van gebruik laten zien.

Hoe ontkoppel ik mijn bank?

Het loskoppelen van een Leolux-bank die uit meerdere elementen bestaat, is een eenvoudige procedure. Als je voor de bank staat, til dan het rechterelement op bij het koppelpunt (aan de linkerkant van dat element). Je zult merken dat het element loskomt en opgetild kan worden. Let op, hoewel dit voor de meeste banken geldt, zijn er uitzonderingen. Modellen zoals Bellice en Pulla hebben een afwijkende manier van koppelen. Als je deze specifieke modellen wilt loskoppelen, neem dan contact op met onze serviceafdeling voor begeleiding.

^