Extremis

Extremis is een Belgisch designmerk, dat bekend staat om de prachtige outdoor collectie. Dirk Wynants heeft dit merk opgericht en zijn filosofie op design en bourgondische levensstijl bepalen dan ook het DNA van Extremis.

Producten 1-20 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 33

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Profiteer van de originaliteit, innovatie en de kwaliteit van Extremis

In 1994 heeft Dirk Wynants het merk Extremis opgericht. Met het merk richt Wynants zich op het ontwerpen en produceren van prachtige, exclusieve tuinmeubelen en accessoires. Extremis heeft inmiddels vele prijzen gewonnen voor de designs en ontwerpers. Deze designs worden daarnaast ook nog eens op ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd.

Extremis maakt namelijk niet gewoon goede tuinmeubelen, maar Extremis is hofleverancier van ‘tools for togetherness, zo noemen ze zelf hun meubels! Dit komt omdat elk meubel namelijk niet vanuit een esthetisch oogpunt begint, maar vanuit het idee dat een tafel of bank het leuker en gemakkelijker moet maken om samen met vrienden en familie van het leven te genieten. Om deze reden bestaat bestaat de collectie van Extremis voor een groot deel uit lange tafels en picknickbanken waar het tijdens een groot diner of een gezellige borrel goed uit te houden is.

Ontwerpen van Extremis

Niet alleen is Dirk Wynants de oprichten van Extremis, maar hij is ook de man die het overgrote deel van de collectie ontworpen heeft. Veel productontwerpers streven voor een stijlvol meubel dat ook nog eens functioneel is, maar Dirk Wynants wil zich juist richten op het meest essentiële aspect van het ontwerp. Hij probeert namelijk met elk meubel een probleem op te lossen, wat goed terug te zien is bij de eenvoudige instap van de Hopper Picnic tuintafel. Hierdoor is elk meubel heel innovatief en gemakkelijk te gebruiken. Liever geen meubel, dan een meubel dat in weg staat en niet handig is, dat is het motto van Extremis. Echter betekent dit niet dat de vormgeving van de meubels op een laag pitje staat, want het gevoel dan Dirk Wynants voor stijl en creativiteit levert elke keer weer prachtige meubels op, die zowel binnenshuis als buitenshuis de show stelen.

Tools for togetherness

‘Tools for togetherness’ staat naast het samenzijn met vrienden en familie ook voor het feit dat we samen voor deze aarde moeten zorgen. Hierom spelen duurzaamheid, efficiëntie en recycling een grote rol in de ontwikkeling van de producten van Extremis. Denk hierbij aan veel meubels die dusdanig ontworpen zijn zodat er zo min mogelijk materiaal verloren gaat tijdens de productie. Extremis maakt ook gebruik van duurzame materialen, zoals Iroko hout en Hellwood. Hierdoor levert Extremis haar steentje bij aan een betere wereld.

^