Gelderland

Gelderland was tijdens de oprichting in 1936 één van de eersten die zich bezighield met seriematige productie van meubilair. Al in een vroeg stadium kenmerkten de Gelderland meubels zich door moderne ontwerpen met hoekige vormen, veelal geïnspireerd op Scandinavisch design. Bovendien werd de basis gelegd voor de principes die tot op heden nog steeds van groot belang zijn voor Gelderland: duurzaamheid en zitcomfort.

17 producten

Van hoog naar laag sorteren

17 producten

Van hoog naar laag sorteren

Inmiddels zijn meerdere generaties opgegroeid met een bank van Gelderland in huis ontworpen door grote namen als Henk Vos, Jan des Bouvrie en vele andere Nederlandse en buitenlandse designers. Bekijk diverse klassiekers zoals de Gelderland 5770 fauteuil, Gelderland 4800 bank en Gelderland 6511 bank op onze website of kom gezellig langs in een van onze showrooms. Heb je vragen over dit merk of kun je een artikel niet terugvinden op deze pagina? Neem dan gerust contact met ons op.

Gelderland design gaat generaties lang mee

De strak vormgegeven ambachtelijk geproduceerde Gelderland meubels zijn gemaakt om meerdere generaties mee te gaan. Hier draagt het iconische en tijdloze design aan bij, maar vooral de kwaliteit maakt dat een meubelstuk van Gelderland meerdere generaties in de familie zal blijven. Op de massief beukenhouten of metalen romp wordt maar liefst 20 jaar garantie gegeven. Voor de stoffering maakt Gelderland gebruik van een ingenieus in eigen huis ontwikkeld hoezensysteem. De stof wordt met strips aan de romp bevestigd waardoor de bekleding eenvoudig kan worden gereinigd of verwisseld.

Het is zelfs mogelijk om je Gelderland meubels terug te sturen naar de fabriek voor een complete renovatie. Zo is je bank na jarenlang intensief gebruik weer als nieuw. Niet alleen de producten, ook de werkwijze van Gelderland is duurzaam. Ze werken enkel samen met lokale leveranciers om zo de productieketen kort en het aantal transportbewegingen klein te houden. Zorg voor de eigen omgeving, hergebruik en recycling zijn voor Gelderland geen modewoorden maar al sinds 1936 dagelijkse praktijk.

Ambachtelijke meubels van Gelderland

Massief hout, staal, veren, schuim, stof of leer worden door de vakmensen van Gelderland verwerkt tot het meubel van jouw keuze. Bekijk hier het ruime aanbod van prachtige ambachtelijke meubels. Zoals de elegante Gelderland 6401 Woody fauteuil die in vrijwel ieder interieur tot zijn recht komt.

^