Knoll tafels

Bij Berden hebben we prachtige eet- en salontafels van het merk Knoll. Een van de bekende designklassiekers van Knoll is de Saarinen tafel. Deze klassieker mag echt niet ontbreken in jouw interieur of vergaderruimte! Het is een prachtige eetkamertafel die verkrijgbaar is bij Berden in diverse uitvoeringen. Hij is ook verkrijgbaar als outdoor tafel voor in de tuin! De tafel past vrijwel in iedere tuin. Liever ovaal? Die hebben we natuurlijk ook! Verkrijgbaar in een glanzende of in een matte uitvoering.

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

3 producten

Van hoog naar laag sorteren

Knoll design meubelen

Al bijna een eeuw lang maakt Knoll design meubelen die bekend staan om hun hoge kwaliteit en duurzame en inspirerende ontwerpen. Het is een Amerikaans bedrijf dat een unieke oeuvre heeft opgebouwd met meubelen voor thuis en werkomgevingen. Bauhaus-invloeden zullen niet ontbreken, maar de Knoll meubelen passen helemaal in de moderne tijd en het bedrijf speelt altijd weer in op de veranderende behoeften van de consument.

Het designhuis werd in 1983 opgericht in de Verenigde Staten. De eigenaar heet Hans Knoll. Zijn vader was de eigenaar van een designbedrijf.

Bauhaus-ontwerpers

Knoll werkte vaak samen met vooraanstaande Bauhaus-ontwerpers. Denk hierbij aan Ludwig Mies van der Rohe, Marcel Breuer en Eero Saarinen. Zij ontwikkelden meubelen voor KnollStudio. Vele meubelen die bedacht zijn door deze designers zijn nog steeds verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de Breuer Wassily-stoel, de MR-zitmeubels en tafels van Mies van der Rohe en de Knoll stoelen Saarinen Tulip en Womb.

Grote ruimte? Ga dan voor de prachtige Grasshopper tafel. De tafel heeft een luchtig, minimalistisch design en is geschikt voor in de eetkamer of in de vergaderruimte. Je kunt kiezen voor een rond of een rechthoekig tafelblad. De tafel is geheel naar wens samen te stellen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit marmer, glas of hout. De poten zijn verkrijgbaar in chroom, zwart of gelakt.

^