Ligne Roset

Ligne Roset is een Frans merk en het is opgericht in 1860. In 150 jaar tijd is Ligne Rosset het symbool van een luxe en elegante levensstijl geworden. Waar zij in het begin vooral focusten op meubilair voor de overheid, zijn zij zich in de jaren ’60 gaan richten op de particuliere verkoop. Er ontstonden samenwerkingen met binnenhuisarchitecten zoals Michel Ducaroy, die in 1973 de groene Togo ontwierp.

nieuwe website nieuwe website
Ligne Roset

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

9 producten

Van hoog naar laag sorteren

De collectie van Ligne Roset bestaat uit meubelen, accessoires, verlichting en tapijten. Een mooie bank uit de collectie is de Togo bank. Een designbank die toe te passen is in diverse interieurs. Ga je toch liever voor een speelse bank? Denk dan aan de Cover bank, een comfortabele bank die lijkt te zweven!

Het merk weet zich te onderscheiden met haar passie, prachtige designmeubelen en creatieve inslag. Het merk groeit door tot een merk van niveau.

Geschiedenis van Ligne Roset

In 1860 installeerde Antoine Roset zijn schoepenraderen op de rivier La Brivaz om zijn hout in stukken te zagen. Die passie en het vakmanschap staan tot op de dag van vandaag centraal bij Ligne Roset. Dit komt terug in de uitgebreide collectie design meubelen. Antoine zet snel door en richt samen met zijn zoon een fabriek op waar houten paraplu’s en wandelstokken worden gemaakt.

Ligne Roset produceert bijna al haar producten in haar eigen industriële ateliers. Dit is dan ook de enige manier om controle te kunnen uitoefenen over de kwaliteit van het hele productieproces. Het is ook de reden dat een Ligne Roset label zoveel meer betekent.

De collectie van Ligne Roset is onderverdeeld in verschillende reeksen: wonen, eten, slapen, werken, verlichten en decoreren. In alle producten die Ligne Roset ontwerp vallen altijd twee dingen op: een tot de verbeelding sprekend design en het gebruik van de meest moderne technologieën.

^