Kristalia

Kristalia werd in 1994 opgericht door jonge lokale ondernemers die twee passies hadden: design en jazz. Direct vanaf de start besteedde Kristalia speciale aandacht aan innovatieve projecten door middel van experimenten en de continue zoektocht naar nieuwe technische oplossingen. Daarbij gebruikte Kristalia materialen die ze haalden uit de gebieden van mode en sport.

nieuwe website nieuwe website

Producten 1-20 van 77

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 77

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kristalia streeft naar een gezonde en duurzame relatie met zijn ontwerpers en ambachtslieden, het openstellen van nieuwe talenten en een duidelijke, visionaire taal. De bekende Nori tafel, Sharky stoel en BCN kruk vindt je natuurlijk allemaal bij Berden Wonen! Laat je inspireren door dit prachtige merk en vraag vrijblijvend een offerte aan.

Alles gemaakt in Italië

Op elk product van Kristalia staat vol trots ‘Made in Italy’. Hiermee wordt ook aangegeven dat voor Kristalia de keuze van Italië als productieplaats en als bron van meer dan 90% van zijn grondstoffen niet per se gebaseerd is op lokale belangen of trots, maar op het feit dat Italië nog steeds als de beste leverancier wordt beschouwd in de meeste gevallen. Door de andere 10% wenden ze zich tot andere uitstekende bronnen, bijvoorbeeld Noord-Europa voor de levering van stoffen, Oostenrijk voor laminaten en Duitsland voor hardware-bevestigingen.

Assortiment van Kristalia

Kristalia heeft een passie voor design. Dit zie je duidelijk terug in de stijlvolle collectie van het Italiaanse meubelmerk. Pure vormen en hoogwaardige materialen geven elk meubel van Kristalia een geraffineerde uitstraling.

Eenvoud siert, weet Kristalia. Daarom hebben alle tafels en stoelen een minimalistisch design. Ook de bijzettafels en kasten vallen op door hun zuivere vormen. Overbodige details zal je zeker niet vinden. Daarnaast werd ook aan het gebruiksgemak gedacht, want de Kristalia tafels zijn zowel met een vast als uittrekbaar systeem verkrijgbaar.

De designers van Kristalia maken enkel klassiekers. Zo hebben de Thin K en Nori tafels al heel wat harten veroverd. De Sushi is ook heel populair. Bij Berden ook verkrijgbaar als outdoor tafel en als slatted outdoor tafel. In het stoelendepartement doet de Elephant Chair het heel goed. Dit model werd geïnspireerd door de oren van een olifant. Vandaar dus ook de naam van de stoel. Nog een blikvanger uit de collectie van Kristalia is de Sharky stoel. Die is ook verkrijgbaar in een kruk en in een outdoor stoel. En als laatste de mooie BCN barkruk, ook verkrijgbaar in outdoor.

^