Binnenverlichting | breng het licht binnen

Goede binnenverlichting is essentieel voor je huis of werkplek. Het brengt sfeer en gezelligheid, tevens biedt het ook rust. Je kunt bepaalde hoeken mooi uitlichten en hierop een extra accent leggen.

nieuwe website nieuwe website
Hanglampen

Hanglampen

Vloerlampen

Vloerlampen

Wandlampen

Wandlampen

Plafondlampen

Plafondlampen

Tafellampen

Tafellampen

Bureaulampen

Bureaulampen

Kroonluchters

Kroonluchters

Producten 1-20 van 279

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 279

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Voor je ogen is goede binnenverlichting essentieel. Te weinig of verkeerde verlichting kan zorgen voor vermoeide ogen, ook kan het hoofdpijn teweegbrengen. Berden Wonen heeft een ruime collectie aan binnenverlichting. Zo vind je onder andere hanglampen, kroonluchters, staande lampen, tafellampen, wandlampen en plafondlampen, maar ook bureaulampen. De collectie is door Berden Wonen met veel zorg samengesteld, waardoor je diverse design merken zoals Martinelli Luce, Brokis, en Vitra terugvindt.

Design verlichting voor elke ruimte

Bij Berden Wonen vind je voor elke woonruimte passende design verlichting. Of je nu op zoek bent naar een geschikte eetkamer lamp of gezellige sfeerverlichting voor aan de wand. Berden Wonen heeft een ruime collectie aan lampen die passen bij iedere woonstijl, van industrieel tot Scandinavisch.

Lampen voor in de woonkamer

De woonkamer is vaak voor veel mensen de belangrijkste ruimte in huis. Deze ruimte kan worden ingezet om bijvoorbeeld heerlijk film te kijken of te borrelen. Ook kan er een bordspelletje gespeeld worden aan de eettafel of even ontspannen op de bank met een goed boek. Deze activiteiten zijn niet alleen verschillend maar vragen ook allemaal om een ander soort verlichting. De woonstijl speelt hier natuurlijk een grote rol in. Berden Wonen heeft voor iedere activiteit binnenshuis de juiste verlichtingsoplossing. Wil je graag advies? Neem contact met ons op, onze adviseurs helpen je graag.

Lampen met een dimmer voor je woonkamer

Doordat de woonkamer een ruimte is die veelzijdig wordt gebruikt, heb je voor elke bezigheid andere verlichting nodig. Lampen met een dimmer kunnen hiervoor de uitkomst zijn! Je kunt het licht dimmen, passend bij elke activiteit. Bijvoorbeeld de lamp dimmen bij een gezellig filmavondje of sfeerverlichting gebruiken bij een etentje. Of volop verlichting bij het lezen van een goed boek of bij het spelen van een bordspel. Door lampen met dimmers te gebruiken kun je jouw woonkamer voor elk moment voorzien van de juiste verlichting.

Verlichting voor in de hal

De hal, een ruimte waarbij het kiezen voor de juiste binnenverlichting vaak lastig is. De vorm en grootte spelen hierin mee. Hoe dan ook, je wilt mensen een warm welkom geven wanneer zij bij jou de hal binnenstappen. Een grote kroonluchter of hanglamp misstaat niet in een grote hal. Een hanglamp is natuurlijk ook geschikt voor een hoge, lange en smalle gang. Door deze lampen te gebruiken geef je mensen een wauw-gevoel. In een kleine hal kun je het beste een plafonnière of spots plaatsen, hierdoor creëer je een open indruk.

Maak een lichtplan voor je woonkamer

Een lichtplan maken, dat lijkt iets voor grote bedrijven of architecten. Maar voor je eigen woonkamer of andere ruimte in je huis is het geen overbodige luxe. Het geeft je precies een inzicht in alle lichtpunten.

Wat is een lichtplan?

Een lichtplan is een plattegrond van een ruimte waarin je de verlichtingsarmaturen kunt intekenen. Vergeet hierbij niet je meubilair in te tekenen. Hierdoor kun je precies zien op welke plek verlichting moet komen te hangen. Je kunt altijd een hoek of meubelstuk in je woonkamer extra aandacht geven door dit extra uit te lichten. Met een lichtplan ga je makkelijk na of de plek waar jij bijvoorbeeld een boek wilt gaan lezen, ook voorzien is van voldoende verlichting.

Waarom maak ik een lichtplan?

Verlichting bepaalt voor een groot gedeelte de sfeer en functionaliteit van je huis, waar welke armatuur wordt geplaatst, ook kun je hiermee zien welke sterkte en kleur temperatuur de verlichting hoort te hebben. Zo kun je je afvragen of je genoeg basisverlichting hebt, oftewel de verlichting die je aandoet wanneer je de ruimte binnenkomt. Ook kun je zo bepalen of je voldoende sfeerverlichting en accentverlichting toe gaat passen in de woonkamer. Nadat je een duidelijk lichtplan hebt gemaakt kun je de verlichting gaan uitzoeken.

Heb je graag advies over basisverlichting, sfeerverlichting of accentverlichting? Onze interieuradviseurs van Berden Wonen helpen je graag! Wil je een lichtplan laten maken? Maak dan een afspraak met een van onze interieuradviseurs.

Wat zijn de voordelen van een lichtplan?

Het grootste voordeel van een lichtplan is dat je weet welke verlichting je waar gaat plaatsen. Zo kun je al nagaan of je genoeg basis-, sfeer- en accentverlichting in je woonkamer hebt geplaatst. Zo voorkom je dat je te weinig of zelfs te veel verlichting toepast. Eigenlijk weet je dan of je een goede verdeling van verlichting hebt in je woonkamer.

Design verlichting bij Berden Wonen

Bij Berden Wonen vind je een uitgebreide collectie aan design verlichting voor binnenshuis. Bekijk het ruime aanbod online of bezoek een van onze woonwinkels. We raden je aan, alvorens je bezoek eerst contact met ons op te nemen. Wij informeren je graag in welke woonwinkel je het specifieke model of designmerk kunt vinden.

Weet je al precies welke verlichting het beste in jouw huis of kantoor past? Bestel de gewenste lamp gemakkelijk online.

^