Flos Luminator vloerlamp

De Flos Luminator vloerlamp is een klassieker uit de jaren '50

  • Strakke vormgeving
  • Stijlvolle driepoot die de lichtbron draagt
  • Uitgevoerd in metaal met antracietkleurige finish
  • Past in vrijwel ieder interieur
  • Exclusief lichtbron

€ 700,00

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Flos Luminator vloerlamp
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Flos Luminator vloerlamp

Designers Achille and Pier Giacomo Castiglioni, 1954

De Flos Luminator is een vloerlamp met een bijzonder design. De Luminator is ontworpen door de broers Castiglioni in 1954 en was zijn tijd ver vooruit. De vloerlamp staat op een hoge elegante driepoot die de lichtbron draagt. De lamp zorgt door een prachtig diffuus en indirect licht. De Luminator is vervaardigd uit metaal met een antracietkleurige finish. De unieke lamp is vanwege zijn minimalistische vormgeving in vrijwel iedere ruimte te plaatsen. De Flos Luminator vloerlamp won vanwege zijn bijzondere design in 1955 de prestigieuze Compasso D'Oro-ADI prijs. De broers Castiglioni wisten met de Luminator een klassieker te ontwerpen die blijft boeien.

Afmetingen (hoogte x breedte)
189 x 60 cm

Artikelnummer289866
Flos

Flos

Flos werd opgericht in 1960 als de eerste "moderne" onderneming in de verlichtingssector. In de eerste jaren begon het merk een collectie lampen die inmiddels tot dé klassiekers behoren in Italiaans industrieel design. Het begin van Flos, kwam tot bloei vanuit het idee om objecten te maken die de manier van leven zouden veranderen.

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Achille & Pier Giacomo Castiglioni, de oudste en jongste van de drie Castiglioni broers, beide geboren in Milaan, zijn in de jaren 40 zeer succesvol geworden met hun design lampen voor merken als Flos en Artemide. De ontwerpen van de 'Castiglioni brothers' worden vaak omschreven als radicaal en humoristisch.

^