Trends Imm Cologne 2020

  Blog
  De woonbeurs Imm Cologne, in Keulen, was afgelopen maand weer een feit. Berden was er bij om te aanschouwen welke nieuwigheden diverse gerenommeerde designmerken hebben toegevoegd aan de collectie. Welke trends waren er zichtbaar? Graag geven wij u een update over dé ontwikkelingen op het gebied van design.

  ► Rond & ovaal
  Ronde vormen zijn momenteel erg populair op designgebied. De gebogen lijnen zijn overal in terug te zien. Neem als voorbeeld tafels, stoelen, banken, vloerkleden etc. Met een groot gezelschap dineren aan een ronde tafel, zoals de Arco Joist, is bovendien erg gezellig! Ook is ovaal erg in trek en worden diverse meubelen voorzien van afgeronde hoeken voor een zachtere uitstraling.

  Arco tafel

  ► Structuurstoffen & kleuren
  Prachtige luxe stoffen, met een zachte vleug, of grof geweven bekleding in een melange aan kleuren. Op de beurs wordt een verscheidenheid aan weefsels getoond. Veel stoffen in natuurlijke kleuren en aarde tinten, maar ook blauw en roze, zoals de nieuwe Montis Vico eetkamerfauteuil. Van glad geweven stoffen tot aan rib, waarvan deze Artifort Tulip stoel hieronder is voorzien, en velours. Ook een combinatie van verschillende structuren en kleuren mag niet ontbreken in uw woning!

  Artifort

  ► Retro 
  Echte designklassiekers, zoals de Vitra Eames Lounge Chair, maar dan in een nieuw jasje. Of volledig nieuwe meubelen met een knipoog naar het verleden. VitraOok dat is veel zichtbaar op de beurs dit jaar. Verschillende merken maken gebruik van invloeden uit de jaren 50 tot 80. Denk daarbij aan kleuren, vormen en materialen die bijdragen aan een retro look. 

  ► Marmer look
  Een trend die al enige tijd in de designwereld zichtbaar is, is de toevoeging van marmer in een diversiteit aan soorten en kleuren. Zoals wit met grijze aderen of bruin, zoals Calacatta en Emperador marmer, maar ook groen! Eerder werd marmer als toevoeging gebruikt in de woonkamer door bijvoorbeeld het blad van salon- en bijzettafels hiervan te voorzien, zoals de Iduna van Leolux. De trend heeft zich nu verder uitgestrekt. Zo zijn grote eetkamertafels in marmer steeds populairder.

  ► Natuurlijke materialen
  Wat ten slotte veel invloed heeft op het interieur van nu zijn de natuurlijke materialen. Veel meubelen zijn volledig in hout verkrijgbaar of in combinatie met een ander gegeven. Ook is de inrichting veelal voorzien van een geweven materie, zoals rotan, papierkoord of touw. Vlechtwerk speelt een belangrijke rol in de woonkamer en wordt met de hand aangebracht. Neem bijvoorbeeld de Carl Hansen CH24 Wishbone stoel; echt vakmanschap!

  Carl Hansen

  Toe aan vernieuwing in uw interieur en wilt u graag advies? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek een van onze vestigingen.
  We helpen u graag, u bent van harte welkom! LotteLotte's Blog

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn