Kartell Masters: een eerbetoon

  Kartell Maters

  Kartell Masters

  De "Masters" is een stoel uit de collectie van Kartell is bedacht door de bekende Franse ontwerper Philippe Starck. Hij nam voor de vormgeving drie bekende, iconische voorgangers als uitgangspunt. De bekende stoelen die zijn terug te vinden in het design van de Masters, zijn de vlinderstoel (Series 7) van Arne Jacobsen, de tulpstoel (Tulip Chair) van Eero Saarinen en de bekende Eames Chairs met eiffelonderstel van Charles en Ray Eames. Zij vormen samen de inspiratie voor het meesterwerk van Starck die hiermee een eerbetoon brengt aan zijn favoriete ontwerpers. Het resultaat doet echter niet onder voor zijn bekende voorgangers. Dit nieuwe design werd diverse malen bekroond met onder andere de Good Design Award in 2010 en de Red Dot Award in 2013.


  Kartell Masters goud

  Masters' bijzondere rugleuning

  De Kartell Masters stoel is een zeer ruime, comfortabele stoel. De bijzondere rugleuning, bestaande uit drie verschillende open leuningen die elkaar kruisen, vormt een absolute blikvanger. De kuip steunt op vier slanke poten die het ontwerp eenvoudig stapelbaar maken. Het materiaal waaruit de stoel is vervaardigd is daarnaast ook geschikt voor gebruik buitenshuis. Naast de eetkamerstoel bestaat de Masters ook als barkruk.   Philippe Starck


  Philippe Starck

  Philippe Starck is inmiddels een bekende naar in de designwereld. Hij is van origine een binenhuisarchitect en industrieel ontwerper. Toen hij na zijn studie voor zichzelf begon, viel hij al snel op bij de labels Kartell, Driade en Vitra. Hij heeft verschillende, internationaal bekende, ontwerpen op zijn naam staan, waaronder de Arà lamp van Flos en de Louis Ghost stoel, tevens van Kartell. Door het grote succes van Philippe Starck zijn meerdere ontwerpen opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York en het Museum of Design in London.

  Masters voor jou

  Met de Kartell Masters brengt Philippe Starck niet alleen een eerbetoon aan de door hem bewonderde ontwerpers, Eero Saarinen, Arne Jacobsen en Charles & Ray Eames, maar het is tevens een eerbetoon aan onze klanten: jij. De liefhebber van vormgeving in een moderne tijd tegen een schappelijke prijs!

  Ben je geïnteresseerd en wens je meer informatie of een offerte voor de Kartell Masters stoel? Neem in dat geval contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen binnen 24 uur. 

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn