Kartell Masters: een eerbetoon

  Kartell Maters

  Kartell Masters

  De stoel "Masters" uit de collectie van Kartell is ontworpen door de bekende Franse ontwerper Philippe Starck. Bij het vormgeven van deze stoel werden drie bekende, bekroonde, ontwerpen van collega-ontwerpers als uitgangspunt genomen. De vlinderstoel van Arne Jacobsen, de tulpenstoel van Eero Saarinen en de Eiffel stoel van Charles Eames vormden de inspiratie voor een nieuw meesterstuk waarmee Starck een hommage brengt aan zijn favoriete vormgevers. Het resultaat is een nieuw design, tegen de achtergrond van een nieuwe tijd. Dit nieuwe design werd diverse malen bekroond met onder andere de Good Design Award in 2010 en de Red Dot Award in 2013.  Kartell Masters goud  Bijzondere rugleuning

  De Masters stoel is een zeer ruime, comfortabele stoel. De bijzondere rugleuning, bestaande uit drie verschillende open leuningen die elkaar kruisen, vormt een absolute blikvanger. De zitting steunt op vier dunne poten die het ontwerp eenvoudig stapelbaar maken. De uitvoering van de stoel maakt het ontwerp daarnaast ook geschikt voor gebruik buitenshuis. Naast de eetkamerstoel is er ook een variant beschikbaar als barkruk.

  Philippe Starck
  Philippe Starck

  Philippe Starck is als binenhuisarchitect en industrieel ontwerper een bekende naam in de design wereld. Toen hij na zijn studie voor zichzelf begon, viel hij al snel op bij de labels Kartell, Driade en Vitra. Hij heeft verschillende, internationaal bekende, ontwerpen op zijn naam staan waaronder de Arà van Flos en de Louis Ghost stoel (tevens van Kartell). Ook de befaamde Dr. No stoel van Kartell is inmiddels een klassieker. Van Philippe Starck zijn meerdere ontwerpen opgenomen in de permanente collectie van het Museum of Modern Art in New York en het Museum of Design in London.

  Voor u

  Met de Kartell Masters brengt Philippe Starck niet alleen een eerbetoon aan de door hem bewonderde ontwerpers, maar het is tevens een eerbetoon aan u: de liefhebber van vormgeving in een nieuwe tijd tegen een comfortabele prijs!

  Bij Berden
  Product in dit artikel: Kartell Masters stoel

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn