Nieuw bij Berden: MDF Italia Aiku!  Aïku is de naam van een nieuwe collectie stoelen ontworpen door Jean-Marie Massaud voor de meubelfabrikant MDF Italia. Aïku is afgeleid van het Japanse woord "haiku": een kort gedicht bestaande uit drie regels. Deze gedichtjes hebben als eigenschap dat zij in een paar woorden een krachtige betekenis overbrengen. Geen poespas. In het ontwerp van Aïku heeft Massaud verfijning en complexiteit vertaald naar functionaliteit en comfort. Daarmee is de Aïku geschikt voor oneindig veel toepassingen.

  Niets teveel

  De nieuwe Aïku stoel is voorzien van een polypropyleen kuip met een dubbele finish. De glanzende buitenkant is zwart of wit; de binnenkant is mat uitgevoerd en kan in verschillende kleuren worden afgewerkt. Ook wat betreft het onderstel is een groot aantal variaties mogelijk: een vierpoots onderstel (metaal of hout) in diverse kleuren, of een slede onderstel. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de stoel uit te voeren met of zonder armleggers. Ook een schrijfblad behoort tot de mogelijkheden!

  Massaud

  De Franse ontwerper Jean-Marie Massaud studeerde in 1990 af aan de Ecole Nationale Supérieure de Création Industriëlle en staat bekend om zijn tijdloze designs. Hij verstaat als geen ander de kunst van het weglaten, op zoek naar de essentie van vormgeving. In zijn ontwerpen staan comfort en eenvoud centraal. Massaud is een succesvol ontwerper die, in samenwerking met de architect Daniël Pouzet, aan vele internationale projecten werkte. Zo vestigde hij zijn reputatie met ontwerpen voor onder andere een kuuroord aan de Zuid-Franse kust, het Tanabé huis in Japan en een appartementencomplex in New York. 


  Nieuw bij Berden!

  Berden is verheugd deze modellen aan u te mogen voorstellen. Bekijk ze hier op onze website of laat u uitgebreid informeren in een van onze vestigingen.   Product in dit artikel:&nbspAïku MDF Italia
  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn