Minimalisme bij Berden: MDF Italia Aïku!

  MDF Italia Aiku

  Aïku is de naam van een collectie stoelen ontworpen door Jean-Marie Massaud voor de meubelfabrikant MDF Italia. Aïku is afgeleid van het Japanse woord "haiku"; een gedicht bestaande uit drie regels. Deze gedichtjes hebben als kenmerk dat zij in een paar woorden een krachtige betekenis overbrengen. Geen poespas, net als het ontwerp van Aïku. Massaud heeft verfijning en complexiteit vertaald naar functionaliteit en comfort. Daardoor kan de Aïku toegepast worden in eindeloos veel ruimtes.

  MDF Italia Aiku close up

  Een stoel met niets teveel

  De Aïku stoel is nog vrij nieuw, geïntroduceerd in 2018, en voorzien van een polypropyleen kuip met een dubbele finish. De glanzende buitenkant is zwart of wit; de binnenkant is mat en kan worden uitgevoerd in verschillende kleuren. Ook voor het onderstel bestaat er een scala aan mogelijkheden: een vierpoots onderstel (metaal of hout) of een slede onderstel in diverse kleuren. Bovendien heb je de keuze uit een stoel met of zonder armleggers en is een schrijfblad een optie! Ondanks de vele mogelijkheden is het design verder minimalistisch en is de stoel een stijvol en comfortabel meubel voor in ieder interieur.   MDF Italia Aiku stoel
  Jean-Marie Massaud

  De Franse ontwerper Jean-Marie Massaud studeerde in 1990 af aan de Ecole Nationale Supérieure de Création Industriëlle en staat bekend om zijn tijdloze designs. Hij verstaat als geen ander de kunst van het weglaten, op zoek naar de essentie van vormgeving. In zijn ontwerpen staan comfort en eenvoud centraal. Massaud is een succesvol ontwerper die, in samenwerking met de architect Daniël Pouzet, aan vele internationale projecten werkte. Zo vestigde hij zijn reputatie met ontwerpen voor onder andere een kuuroord aan de Zuid-Franse kust, het Tanabé huis in Japan en een appartementencomplex in New York. 
  Nieuw bij Berden

  Berden is verheugd de Aïku aan jou te mogen voorstellen. Nieuw zijn ook de soft-versie met gestoffeerde zitting en de barkruk, tevens verkrijgbaar als soft-variant. Bekijk de modellen op onze website hieronder: 

  Of laat je adviseren in een van onze woonwinkels!

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn