Bob Thissen

  Bob Thissen Bob Thissen (1985) uit Heerlen is een gepassioneerde avonturier en reist sinds 2007 wereldwijd om de mooiste leegstaande locaties vast te leggen op foto en video.

  Na zijn studie begint hij een Stop Motion bedrijf in Genk met zijn oud-leraar Toon Loenders. Buiten enkele commerciële opdrachten proberen ze vooral eigen projecten te financieren. Zo werd o.a. in 2016 de reeks "Exitus" uitgezonden in Nederland (NL3) en België (Canvas) In deze reeks gaan Bob en Jeroen op zoek naar de mooiste plekken om die terug tot leven te brengen door middel van Stop Motion technieken. Na de tv-serie heeft Thissen zich volledig gestort op urban exploring.

  Zo heeft hij inmidedls duizenden locaties bezocht in meer dan 55 landen. Zijn werk werd o.a. gepubliceerd door National Geographic en CNN. In 2016 had Thissen een eigen tv-reeks in Nederland en België genaamd "Exitus" waarin hij leegstaande locaties terug tot leven wekt door middel van Stop Motion animaties.

  Bob behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van ‘urban exploring’, ook wel bekend als ‘urbexing’; het bezoeken van verlate plekken. Hij reist letterlijk de hele wereld over. Hij maakte beelden in vijftig landen, verspreid over vier continenten: verlaten pretparken, vervallen kastelen, en marineschepen, je kunt het zo gek niet bedenken of Bob is er geweest en heeft deze vastgelegd.

  Met kanalen onder de naam "Exploring the Unbeaten Path" publiceert hij foto's en video's van de speciale plekken die hij bezoekt. Zijn avonturen naar de verlaten space shuttles in Baikonur en het radioactieve gebied in Fukushima zijn wereldwijd in het nieuws gekomen.


  De kunstwerken van Bob Thissen vindt u bij Berden in Heerlen, Venlo en Sittard.

  Berden Heerlen Berden Sittard Berden Venlo
  Promenade 12 Industriestraat 23 Nijmeegseweg 6
  6411 JK Heerlen 6135 KG Sittard 5916 PT Venlo

  Bob Thissen

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn