Cassina 635 Black Red and Blue fauteuil

De Black Red and Blue is een iconisch ontwerp in een ander jasje!

  • Iconisch ontwerp van Gerrit Rietveld
  • In kleuren van Wicher Zeilmaker
  • Leverbaar met een zitkussen

€ 4.047,00
Vanaf € 4.047,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Cassina 635 Black Red and Blue fauteuil
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Cassina 635 Black Red and Blue fauteuil

Designer: Gerrit Rietveld

De Cassina Black Red and Blue is een ontwerp uit 1917 van de bekende Nederlandse kunstenaar, Gerrit Rietveld. Deze stoel wordt sinds 2015 geproduceerd door Cassina.

De stoel is natuurlijk op zijn herkenbaarst in het palet van primaire kleuren, dit was echter niet de eerste uitwerking van dit ontwerp. De eerste uitgave was in 1918 in blank hout. Het doel met dit ontwerp was een leunstoel te maken met zo min mogelijk losse onderwerpen. De kleuren rood, blauw en geel kwamen pas rond 1923 in beeld. Dit kwam dankzij dat hij actief was bij het tijdstrif De Stijl, waar hij eerder interieurs publiceerde in dezelfde kleuren.

Gerrit Rietveld maakte deze stoel ook op verzoek in andere kleuren voor zijn klanten. Zo was de Black Red and Blue ontstaan voor leraar Wicher Zeilmaker. Nu is deze versie opgenomen in de Cassina-collectie en kan iedereen van deze prachtige kleurencombinatie genieten!

De latten van de stoel hebben een zwarte gebeitste afwerking. De uiteinden van deze zijn in het wit afgewerkt. De rugleuning en zitting zijn in een prachtige donkergroene kleur. Ook is het mogelijk om de stoel met een kussen te bestellen.

Artikelnummer325193
Cassina

Cassina

Cassina staat al decennialang bekend om uitzonderlijke ontwerpen van fantastische kwaliteit. In de loop der jaren heeft Cassina een collectie opgebouwd met ontwerpen van de beste designers. Cassina weet ieder jaar weer indruk te maken met nieuwe modellen, materialen en kleuren op het gebied van hoogwaardige Italiaanse zitmeubelen.

^