Spectrum Berlijnse stoel

De Berlijnse Stoel is een iconisch kunst- en meubelstuk!

  • Eén van de meest bekende ontwerpen van Gerrit Rietveld
  • Iconisch ontwerp
  • Gemaakt van massief eikenhout

€ 2.968,00
Levertijd op aanvraag

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een mooi aanbod.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Spectrum Berlijnse stoel
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Spectrum Berlijnse stoel

All in House Service

Bij aankoop van jouw nieuwe gestoffeerde meubel heb je de keuze om gebruik te maken van All in House Premium Service. Met All in House Premium Service krijg je 7 jaar aanvullende constructieservice, vlekkenservice en verzorgingsproducten. Zo hoef jij je de komende 7 jaar geen zorgen te maken over service en garantie. Vraag via het offerteformulier naar de mogelijkheden voor de All in House Service.

Designer: Gerrit Rietveld - 1920

De iconische Berlijnse Stoel is een ontwerp van Gerrit Rietveld voor de 'Juryfreie Kunstschau' in Berlijn. Deze stoel is een van de meest iconische stoelen die Rietveld heeft ontworpen. In 1960 zijn deze stoelen zelfs opnieuw ontworpen met exclusieve aanpassingen voor de bestuurskamer van de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Het ontwerp van de Berlijnse Stoel bestaat uit acht losse planken. Het lijnenspel is typisch voor de kunststroming De Stijl. De stoel is gemaakt van massief eiken en is gelakt in wit, zwart en grijs. Doordat de stoel gelakt is, komt de originele houtstructuur door de kleur heen. Dit geeft de stoel een karakter en voegt toe aan het bijzondere design.

Gerrit Rietveld en Spectrum

Gerrit Rietveld (Utrecht, 1888-1964) is een van de meest bekende Nederlandse architecten en meubelmakers. Rietveld leerde het vak van meubelmaker van zijn vader en ontwikkelde zichzelf zo als dé architect van De Stijl. Rietveld had al vroeg een samenwerking met Spectrum, dit zelfs tijdens de oorlogsjaren. In de jaren 50 heeft Gerrit Rietveld een groot aantal meubels ontworpen voor het merk, die vandaag nog steeds herkenbaar zijn voor designliefhebbers.

Artikelnummer325375
Spectrum

Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

^