Spectrum MVPHE fauteuil

De MVPHE fauteuil is een bijzondere fauteuil met ronde vormen!

  • Een eerbetoon aan Martin Visser van Piet Hein Eek
  • Prachtige volle en lijvige vormen
  • Ook verkrijgbaar als limited edition!

€ 4.158,00
Vanaf € 4.158,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Spectrum MVPHE fauteuil
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Vernieuwde website | 15% korting!

Profiteer van 20 september t/m 8 oktober 2023 van 15% korting op je aankoop bij Berden Wonen & Slapen*! Gebruik de onderstaande kortingscode tijdens het afrekenen of vraag een offerte aan.

Klik hier voor de actievoorwaarden

SHOP15

Designer: Piet Hein Eek - 2020

De MVPHE is ontworpen door Piet Hein Eek, die met deze fauteuil een ode aan zijn vriend en meubelontwerper Martin Visser wou brengen. De naam en het ontwerp is een combinatie van hun initialen. Deze fauteuil was in 2020 voor het eerst te bewonderen in het Centraal Museum in Utrecht in de tentoonstelling 'Tribute to Visser'.

Het lijvige ontwerp van de MVPHE fauteuil lijk op het eerste gezicht niks te maken te hebben met de visie op meubeldesign van Martin Visser. Zijn stijl stond namelijk voor 'form-follows-function' en had een strak en geometrisch uiterlijk. Piet Hein Eek heeft de vroegere SZ 73 fauteuil als basis gepakt en vergrootte verschillende elementen uit. Zo is de MVPHE tot stand gekomen.

Het frame van deze fauteuil is uitgevoerd in beuken fineer. De fauteuil is gestoffeerd in de wollen stof Tonus van Kvadrat en komt in drie verschillende kleuren: mosgroen, helderblauw en antraciet.

De MVPHE fauteuil is opgenomen in de collectie van Spectrum als een First Edition van 30 stuks. Elk exemplaar is genummerd en voorzien van een certificaat.

Piet Hein Eek en Spectrum

Piet Hein Eek (1967) studeerde in 1990 af aan de Design Academy in Eindhoven. Hij maakte een kast van sloophout, die inmiddels een volwaardige klassieker geworden is. In 1992 opende hij zijn eigen fabriek in Geldrop en ging verder vooruit met zijn visie; ontwerpen met materiaal. In 2010 verhuisde hij naar de voormalige Philips-fabriek in Eindhoven, waar hij verschillende voorzieningen in opende. Hij heeft talloze prijzen gewonnen voor zijn ontwerpen en verschillende zijn zelfs opgenomen in musea.

Artikelnummer325387
Spectrum

Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

^