Spectrum SZ 63 fauteuil

De Spectrum SZ 63 is een iconisch ontwerp van Martin Visser

  • Minimalistische en strakke vormgeving
  • Uitvoerbaar in diverse stof- en ledersoorten
  • Prachtig zwart frame met wengehouten armleggers
  • Ontworpen door Martin Visser in 1960

€ 1.891,00
Vanaf € 1.891,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Spectrum SZ 63 fauteuil
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Vernieuwde website | 15% korting!

Profiteer van 20 september t/m 8 oktober 2023 van 15% korting op je aankoop bij Berden Wonen & Slapen*! Gebruik de onderstaande kortingscode tijdens het afrekenen of vraag een offerte aan.

Klik hier voor de actievoorwaarden

SHOP15

Designer: Martin Visser

De iconische SZ 63 fauteuil is een typisch ontwerp van Martin Visser. Het minimalistische uiterlijk en de strakke vormgeving is een personificatie van zijn 'form-follows-function'-visie op design.

De SZ 63 fauteuil heeft een vierkant frame in epoxy zwart met massief wengehouten armleggers. Qua bekleding kan er gekozen worden uit diverse stof- en ledersoorten.

Martin Visser en Spectrum

Martin Visser (1922-2009) is een van de meest bekende meubelontwerpers van Nederlandse bodem. Hij werkte voor de meubelafdeling van een groot warenhuis en werd daarna in 1954 gevraagd om hoofdontwerper voor Spectrum te worden. Hij was meer dan een goede aanwinst voor het merk. Zijn strakke en functionele ontwerpen zijn doorslaggevend voor Spectrum.

In de jaren '50 en '60 heeft Visser vele meubels mogen ontwerpen voor de collectie van Spectrum. Hij ontwikkelde meubels met zo min mogelijk materiaal te gebruiken en zo eenvoudig mogelijke vormen. Gedurende deze twintig jaar heeft Visser als hoofdontwerper vele spraakmakende meubelstukken mogen ontwerpen voor Spectrum.

Artikelnummer325390
Spectrum

Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

^