Spectrum Benno spiegel

De Benno spiegel heeft een eenvoudig, maar intrigerend ontwerp!

  • Ontwerp van Nederlandse vormgever Benno Premsela
  • De beukenhouten circel is uitvoerbaar in naturel of zwart gebeitst
  • Een echte designklassieker
  • Stijlvol en eigentijds design

€ 242,00
Vanaf € 242,00

De afbeelding kan afwijken van de vanaf prijs

Ontvang een mooi aanbod
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over de beschikbare kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.

Offerte aanvragen
Vraag je offerte aan voor de Spectrum Benno spiegel
Dit artikel is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. Vraag een vrijblijvende offerte aan voor meer informatie over kleuren, afmetingen en materialen & ontvang een scherpe prijs.
Spectrum Benno spiegel

Designer: Benno Premsela (1956)

De Benno spiegel is een ontwerp van de gelijknamige binnenhuisarchitect en vormgever, Benno Premsela, voor Spectrum. Na al deze jaren is deze spiegel een volwaardige designklassieker, dit komt door zijn eenvoudige vorm en eigentijdse design.

Het schijnt dat hij met toeval op het idee kwam voor dit prachtige ontwerp en dat ze bij spectrum half-fabrikaten over hadden voor een houten ring van een bijzettafeltje. Hij maakte hier een sleuf in voor een vierkanten spiegel en zo was de Benno spiegel tot stand gekomen.

De Benno spiegel bestaat uit een beuken multiplex circel met een diameter van 50 cm. Hier zit een gleuf in, zodat de spiegel gemakkelijk op zijn plek kan worden geschoven.

Benno Premsela voor Spectrum

Benno Premsela (1920 - 1997) was een Amsterdamse vormgever en binnenhuisarchitect. Hij was een bekend persoon in de naoorlogse Nederlandse kunstwereld. Hij stond bekend om zijn minimalistische stijl waar design en functionaliteit hoofdzaak zijn. Toen hij als etalagist werkte bij een groot warenhuis, ontmoette hij Martin Visser, die hoofdontwerper was van Spectrum.

Premsela vond dat een binnenhuisarchitect men moest bedienen. Mensen moesten geholpen worden met het oplossen van problemen door ze helder te formuleren. Deze visie kwam ook terug in de meubelstukken en voorwerpen die hij ontwierp voor zijn interieurs.

Artikelnummer325409
Spectrum

Spectrum

Spectrum is een Nederlandse meubelfabrikant, opgericht in 1941. Door vanaf het begin een zeer moderne collectie op de markt te brengen, is Spectrum meteen een groot succes geworden. Dit met name onder de moderne Nederlandse huishoudens. Spectrum kenmerkt zich door de bijzondere geschiedenis en collectie.

Benno Premsela

Benno Premsela

Benno Premsela is een bekende vormgever en binnenhuisarchitect. Hij speelde een grote rol in de naoorlogse kunst- en designwereld. Door zijn oorlogervaringen werd hij een groot voorvechter van de homo-emancipatie. Benno Premsela was ontwerper voor verschillende merken en heeft een indrukwekkende reeks aan meubels ontworpen.

^