Interstar

Interstar is, in 1942, vanuit Bodegraven gestart, Antoon Slotboom was een gedreven meubelmaker en molenaar. Hij waagde de stap en is voor zichzelf gestart als producent van orgel- en piano banken. Kasten volgde al snel. Na de Tweede Wereldoorlog, tijdens de wederopbouw, zijn de meubelen van Slotboom erg in trek. Door de jaren heen is het merk uitgegroeid tot een gevestigde naam in de Nederlandse meubelindustrie. Interstar heeft een uitgebreide collectie aan kasten, wandmeubelen en tafels.

Interstar
Interstar
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Wandkasten en kasten

De wandkasten van Interstar hebben eindeloos veel mogelijkheden, geheel naar eigen wens samen te stellen. Interstar heeft de collectie zo samengesteld dat je met losse kastelementen eindeloos zelf kunt variëren. Dit geldt ook in maatvoering, kleur en afwerking. Je kunt variëren met lades, wandplanken of met dichte deuren. Zo stel je je eigen tijdloze wandkast samen naar eigen wensen, smaak en afmeting. Ook zwevende dressoirs vind je bij interstar.

Tafels

De tafels en salontafels van Interstar bieden diverse op maat oplossingen. Kies je massieve tafelblad, waarvoor ga jij? Eikenhout, Europees notenhout of Amerikaans notenhout? Hoe laat jij het blad afwerken? Met olie, lak of zeep. Stel jouw eigen tafel of salontafel geheel naar eigen wens samen.

Geschiedenis

Antoon Slotboom is in 1942 als makerij van orgel- en piano banken gestart, in Bodegraven. Hij was een gedreven meubelmaker en molenaar, Antoon beschikte over genoeg ervaring en vakmanschap om de stap te wagen. Slotboom richtte het schuurtje naast de molen in als werkplaats, de eerste lintzaag werd geplaatst. Ondanks de moeilijke tijden, lieten opdracht niet lang op zich wachten. De orgel- en piano bankjes vinden de weg naar tevreden klanten. Ook de productie van kasten volgt snel, de meubelfabriek is geboren.

In de periode van wederopbouw werden de meubelen van Antoon gretig afgenomen. Het assortiment werd uitgebreid met wandmeubelen. De naam werd in deze periode ook veranderd naar; meubelfabriek A. Slotboom. De verkoop van de collectie van meubelfabriek A. Slotboom vindt sinds 1951 ook plaats via geselecteerde meubelzaken in Nederland. Hiermee kreeg Slotboom een groter afzet bereik.

Door de economische ontwikkelingen floreerde de zaken goed, het assortiment van Slotboom werd gretig afgenomen en stond in menige woonkamer in Nederland. In 1961 werden de eerste stappen genomen om het assortiment te exporteren naar het buitenland. Onder het label Lockwood, werden de eerste wandkasten en kasten geëxporteerd over de oceaan. Langzamerhand groeit de meubelfabriek uit zijn jasje in Bodegraven. Waardoor eind jaren zestig de keuze werd gemaakt om een nieuwe meubelfabriek in Assen te bouwen.

In de jaren zeventig draaide de productie op volle toeren. De wandsysteem zijn een groot succes. Antoon Slotboom heeft inmiddels de leiding over de fabriek overgedragen aan zijn zonen, Wim, Jan, Hans en Ton.
De jaren tachtig werden gekenmerkt als wisselvallig. Het Boekanier systeem werd met een groot succes geïntroduceerd. Echter kent deze jaren de naweeën van de oliecrisis, de fabriek blijkt te groot te zijn, de lasten zijn te zwaar. Het zelf produceren van het assortiment lijkt haast onmogelijk, gezien de hoge kosten. Hierdoor werd gekozen om een deel van de productie uit te besteden. In deze tijd werd ook de nieuwe naam geïntroduceerd, namelijk het huidige Interstar. Interstar verovert opnieuw de markt met hun nieuwe vrijhangend wandsysteem, het wordt een succes.

Bekijk de collectie van Interstar online of bezoek een van onze woonwinkels. Heb je een specifiek Interstar product op het oog? Laat het ons weten, wij geven graag aan in welke woonwinkel je het product vindt. De collectie showroommodellen is in iedere woonwinkel anders. Je kunt ook je Interstar online bestellen, of natuurlijk een offerte aanvragen.

^