Vakantiebestemmingen bij Berden

  Lekker op vakantie maar weet je nog niet waar naartoe? Geen probleem, Berden helpt je graag! Bij ons hoef je voor een vakantie de deur niet uit. In onze collectie hebben wij namelijk de mooiste designmeubelen die vernoemd zijn naar fijne vakantiebestemmingen. De ontwerpers lieten zich inspireren door bekende plaatsen in binnen- en buitenland. Deze meubelen zijn dan ook vereerd met dezelfde naam als deze bestemmingen. Graag lichten wij een selectie van deze mooie hotspots voor je uit. 

  Barcelona Chair


  Knoll Studio Barcelona stoel Barcelona 

  De op een na grootste stad van Spanje is Barcelona, maar ook deelt de stad naam met de welbekende stoel van Ludwig Mies van der Rohe, de Barcelona chair onderdeel van de collectie van Knoll Studio. Een waar icoon dat tentoongesteld werd in 1929 voor het Duitse paviljoen tijdens de wereldtentoonstelling in Barcelona, waar de stoel speciaal voor is ontworpen. Bijna 100 jaar later is de Barcelona nog altijd een succes!

  ► Knoll Barcelona chair


  Flexform Vienna salontafel Vienna

  Ahhh, het mooie Vienna. De hoofdstad van Oostenrijk, bij ons ook wel bekend als Wenen. Een prachtige stad gelegen aan rivier de Donau, maar Vienna is ook de naam van een mooie salontafel van het Italiaanse Flexform. De strakke lijnen van de Vienna salontafel zijn een weerspiegeling van volmaakt vakmanschap. De tafel is vernoemd naar de Vienna Secession-beweging of Wiener Secessoin-beweging, een vereniging van beeldende kunstenaars in Wenen. Een ideale tafel die je gemakkelijk op diverse plekken in huis kunt gebruiken. 

  ► Flexform Vienna bijzettafel


  Leolux Bora Bora fauteuil Bora Bora

  We gaan door naar de andere kant van de wereld, naar het eiland Bora Bora. Een paradijs in de Stille Zuidzee gelegen tussen Australië en Zuid-Amerika. Een luxe vakantie kun je wel stellen, maar het meubel dat vernoemd is naar Bora Bora doet zeker niet onder voor de bestemming. De luxueuze Bora Bora bank van Leolux is een kwaliteitsmeubel waar je jarenlang plezier van zult hebben. Dit prachtige design zal zeker niet misstaan in jouw design interieur!

  ► Leolux Bora Bora bank


  Cassina 637 Utrecht fauteuil Utrecht

  Een mooie plaats binnen onze landgrenzen. Niet alleen de naam van een plaats, maar ook van de provincie waarin de plaats ligt. Het mooie Utrecht. Utrecht was voor architect Gerrit Thomas Rietveld de inspiratiebron voor de Utrecht fauteuil die hij heeft ontworpen in 1935 voor het warenhuis Metz & Co in Amsterdam. Had hij toen kunnen bedenken dat het zo'n succes zou worden? Wie zal het zeggen. De stoel is nog altijd onderdeel van de collectie van Cassina en een klassieker die niet mag ontbreken in een modern interieur. 

  ► Cassina Utrecht fauteuil


  Knoll Studio Florence Knoll bank Florence

  Knoll Studio heeft naast de Barcelona stoel nog een meubel in collectie met dezelfde naam als een plaats in Europa, namelijk Florence. De Florence bank is niet vernoemd naar de plaats Florence in Italië, maar naar de ontwerpster Florence Knoll. De kans is groot dat haar ouders geïnspireerd zijn geraakt door de mooie bestemming. Een schitterende bank met gecapitonneerde kussens. Florence heeft een hele lijn ontworpen voor Knoll te herkennen aan haar naam. 

  ► Knoll Florence bank


  Hollywood

  De place to be voor liefhebbers van film, theather en muziek! Hollywood is het symbool van de entertainmentindustrie. Een hotspot waar alles groot is en roemrijk is, net als de Hollywood-collectie van Brand van Egmond. Een Hollywood lamp is dan ook een echte celebrity en straalt in al haar vormen. Het verrassende aan de Hollywood-collectie is dat William Brand niet geïnspireerd werd door de plaats Hollywood voor dit ontwerp, maar door de ranke bomen in Afrika. 

  ► Brand van Egmond Hollywood lampen

  Brand van Egmond Hollywood lampen


  Leolux Capri poef Capri

  We zijn weer in Bella Italia. Om precies te zijn op Capri, een prachtig eiland gelegen in de baai van Napels. Het landschap van Capri is bergachtig met steile kliffen, maar ook vlakke delen. De gelijknamige poef van Leolux heeft wel iets weg van het eiland. De Capri poef is namelijk een eiland op zich en heeft een ronde vorm voorzien van verticale plooien. Deze verfijnde detaillering doet denken aan de kliffen op het eiland. Een echte blikvanger in jouw woonkamer! 

  ► Leolux Capri poef


  Artifort Manhattan bankManhattan

  Manhattan is een stad van formaat en onderdeel van New York City. Manhattan is de plek waar het kapitalisme zegeviert in een jungle van hoogbouw. Zo is Manhattan het thuis van Wall Street en vele andere financiële bedrijven. Net als de stad is de Manhattan bank van Artifort een modulaire bank met het uiterlijk van een wereldstad. De Manhattan bank is voorzien van een moderne vormgeving en kan geheel naar wens worden gemoduleerd. Zo componeer je de bank helemaal naar eigen inzicht.

  ► Artifort Manhattan bank


  Flexform Bangkok poef Bangkok

  Bangkok is de hoofdstad van Thailand en tevens de grootste stad van het land. De stad werd gebouwd op oevers van de rivier Chao Phraya, waardoor transport over het water lange tijd de belangrijkste vorm van vervoer was. Handel werd dan ook via deze wegen geëxporteerd, denk aan textiel en mooi geweven artikelen die lijken op de Bangkok poef van Flexform. De Bangkok voetenbank is enorm veelzijdig en maakt een statement in jouw interieur door de onmiskenbare persoonlijkheid in de versie met geweven koeienhuid of suède. 

  ► Flexform Bangkok poef

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn