RSGA Studio

Berden Design Sittard

Unieke Mix
van Dutch Design

Welkom in de bruisende wereld van RSGA Studio in Sittard! Hier bundelen Rietveld Originals, Spectrum, Gelderland en Atelier Artiforte hun krachten. ‘De studio ademt Dutch Design met een rijke historie’, aldus interieurontwerper Allon Verhees. In de lichte ruimte van Berden Design Sittard, waar je eenmaal op de eerste etage direct de RSGA Studio binnen loopt, komen de ontwerpen volledig tot hun recht.

RSGA Studio

Iconische ontwerpen

‘Het vertelt het verhaal van de Nederlandse ontwerpgeschiedenis, waarbij Rietveld Originals aftrapt met de jaren '30 ontwerpen van Gerrit Rietveld en Spectrum tijdens de wederopbouw verder gaat met de iconische designs van Martin Visser in de jaren '50. Bij Gelderland vind je prachtige ontwerpen van Jan des Bouvrie uit de jaren '60 tot '90, terwijl het merk zich blijft ontwikkelen met hedendaagse ontwerpers zoals Roderick Vos en Bart Vos. Atelier Artiforte heeft ook een intrigerend verhaal, als verlichtingsmerk groot geworden door de ontwerpen van onder andere Kho Liang Ie, bekend van het Schiphol interieur uit de jaren '50.’

Het verhaal van de Nederlandse designgeschiedenis ontvouwt zicht voor je ogen, van het begin tot nu. Neem bijvoorbeeld de unieke slaapbank van Martin Visser, een design dat een actieve zit en slaapcomfort combineert. Een pronkstuk waar ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum in 2020 het Centraal Museum in Utrecht zelfs een complete expositie omheen heeft ingericht, waarbij bekende hedendaagse meubeldesigners zoals Marcel Wanders, Piet Hein Eek, Jan des Bouvrie en Richard Hutten een eigen ontwerp maakten.

RSGA Studio

Licht en ruimtelijkheid

‘De filosofie van modernisten zoals Bauhaus, Le Corbusier en Rietveld weerspiegelt zich in in het ontwerp van RSGA Studio’, legt Allon uit. ‘Hier staat openheid, ruimtelijkheid en licht centraal. Deze studio belichaamt de visie van Rietveld, die zijn leerling Jan des Bouvrie heeft geïnspireerd met licht, openheid en doorkijkjes. Het ontwerp is flexibel en past zich aan de wensen van de klant aan’.

^