Artifort

Sinds 1890 produceert Artifort aantrekkelijke meubels voor opeenvolgende generaties. Iconische klassiekers van designers zoals Kho Liang le, Pierre Paulin en Geoffrey D. Harcourt vestigden het fundament van Artifort. Onder supervisie van art-director Khodi Feiz zet de volgende generatie internationale topdesigners zoals Studioilse en Luca Nichetto deze traditie voort, die wordt gekenmerkt door kleurrijk, origineel en herkenbaar design. Door bij de productie innovatieve technieken toe te passen, produceert Artifort duurzame kwaliteitsmeubels voor deze en volgende generaties.

Dit Nederlandse merk staat al jaren bekend voor de tijdloze ontwerpen en hun prachtige collectie van meubels waaronder de wel bekende klassiekers van de ontwerpers Pierre Paulin en Patrick Norguet, zoals de Artifort Orange Slice fauteuil, de Artifort Apollo fauteuil en de Artifort Mare bank.

1 tot 16 van 84 producten worden getoond

1 tot 16 van 84 producten worden getoond

Onder constructie!

We zijn druk bezig met het realiseren van onze nieuwe webshop, waardoor we nog niet de complete collectie van alle merken online hebben staan. Natuurlijk kunt u wel meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte aanvragen over het merk of een model. Vul hiervoor onderstaand contactformulier in!

Neem contact met ons op

* Vereiste velden

Artifort geschiedenis

Artifort is een merk dat al jaren bekend staat om haar tijdloze ontwerpen en de prachtige collectie van meubels. Bijvoorbeeld de welbekende klassiekers van ontwerpers Pierre Paulin en Patrick Norguet. Enkele bekende modellen van Artifort zijn de Artifort Apollo en de Artifort Orange Slice.

Hoewel Wagemans in de eerste helft van de 19e eeuw is opgericht, duurde het tot in de zestiger jaren van de 20e eeuw voordat Artifort-meubelen, en dan met name het zitmeubilair, internationaal bekend werden. Dat had te maken met het aantrekken van aanstormende buitenlandse architecten voor het ontwerp van deze meubelen.

Artifort 'claim to fame' is onder andere gebaseerd op de modellen die Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt ontwierpen. De zitmodellen van de eerstgenoemde vallen in twee categorieën in te delen:

  • combinaties van metaal & leer;
  • combinaties van plastic/metaal/hout & latex-schuim.

FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn Google+