Artifort

  Artifort is de merknaam waaronder Wagemans Maastricht BV haar designmeubels verkoopt. De naam is een bedachte samentrekking van de woorden "ars" (verwijst naar kunstzinnig) en "fortis" (verwijst naar duurzaamheid). Dit Nederlandse merk staat al jaren bekend voor de tijdloze ontwerpen en hun prachtige collectie van meubels waaronder de wel bekende klassiekers van de ontwerpers Pierre Paulin en Patrick Norguet, zoals de Artifort Orange Slice fauteuil, de Artifort Apollo fauteuil en de Artifort Mare bank.

  78 gevonden artikelen

  78 gevonden artikelen

  Artifort geschiedenis

  Artifort is een merk dat al jaren bekend staat om haar tijdloze ontwerpen en de prachtige collectie van meubels. Bijvoorbeeld de welbekende klassiekers van ontwerpers Pierre Paulin en Patrick Norguet. Enkele bekende modellen van Artifort zijn de Artifort Apollo en de Artifort Orange Slice.

  Hoewel Wagemans in de eerste helft van de 19e eeuw is opgericht, duurde het tot in de zestiger jaren van de 20e eeuw voordat Artifort-meubelen, en dan met name het zitmeubilair, internationaal bekend werden. Dat had te maken met het aantrekken van aanstormende buitenlandse architecten voor het ontwerp van deze meubelen.

  Artifort 'claim to fame' is onder andere gebaseerd op de modellen die Pierre Paulin en Geoffrey Harcourt ontwierpen. De zitmodellen van de eerstgenoemde vallen in twee categorieën in te delen:

  • combinaties van metaal & leer;
  • combinaties van plastic/metaal/hout & latex-schuim

  Grote Artifort-studio in Maastricht

  In onze woonwinkel in Maastricht hebben wij een grote Artifort-studio waar u vele klassiekers van dit bekende Maastrichtse merk kunt bewonderen, zoals de Mare, Orange Slice, Ribbon en natuurlijk de F587 fauteuil.

   

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn