Vitra Miniaturen

Vitra heeft een geweldige collectie design meubelen, maar kent ook een miniatuur collectie design meubelen. Zo kun jij de mijlpalen in meubeldesign verzamelen als miniatuur, welke staat er straks in jouw vitrinekast?

Deze miniatuur collectie geeft de volledige geschiedenis weer van de iconische stukken in design land. Alle miniaturen worden tot in het kleinste detail nagemaakt op een schaal van 1 op 6. Zo kun jij een ware Vitra eames Lounge Chair of Vitra Aluminium Chair in jouw vitrinekast zetten. Of ga jij liever voor de Vitra Elephant?

Producten 1-20 van 25

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Producten 1-20 van 25

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

De miniaturen collectie

Niet alleen de belangrijkste Vitra mijlpalen zijn in het klein uitgevoerd. Ook belangrijke mijlpalen van andere design merken worden op een schaal van 1 op 6 nagebootst tot in het detail. Denk maar aan de La Mamma of de Rood Blauwe stoel beter bekend als de Rietveldstoel.

Vitra Design Museum

De Vitra miniaturen collectie is ontstaan door Het Vitra Design Museum (Weil am Rhein). Het museum staat in het teken van design van vroeger en nu. Ook onderzoeken zij de verhouding tussen design en architectuur, kunst en alledaagse cultuur. Jaarlijks zijn er diverse tentoonstellingen over uit eenlopende thema’s. Vandaag de dag is de collectie uitgegroeid tot ongeveer 7000 meubelstukken en meer dan 1000 lichtobjecten van design mijlpalen. Van verschillende designers hebben zij ook het het archief en het nalatenschap in de collectie, zoals van het designersduo Charles & Ray Eames. Al meer dan 20 jaar maakt het Vitra Design Museum de miniatuur replica’s van de mijlpalen in de meubelindustrie.

Vitra en Berden

Berden is officiële dealer van Vitra, naast de Vitra design meubelen kun je bij ons ook de Vitra miniaturen online bestellen. Heb je een Vitra miniatuur op het oog die niet online staat? Veelal kunnen wij het miniatuur object alsnog leveren, vraag het na, wij helpen je graag verder.

^