Auping

  Al meer dan 130 jaar werkt Auping aan de beste manieren om uit te rusten. En dat is niet voor niks. Auping gelooft dat een uitgeruste wereld een betere wereld is. Een mooiere wereld. Elk bed en matras wordt gemaakt met aandacht voor detail, het milieu en de toekomst. 

  38 gevonden artikelen

  38 gevonden artikelen

  Al sinds de oprichting van Auping staat duurzaamheid en innovatief design centraal. Het assortiment van Auping bevat zowel eigentijdse als tijdloze ontwerpen. Combineer de Auping bedden en boxsprings met Auping bedtextiel om eindeloos te variëren. Een Auping is maatwerk, handwerk, vakwerk. Dat maakt een Auping zo bijzonder.

  Bekijk hier de duurzame en comfortabele Maestro matras, de hoogstaande Vivo pocket matras en de unieke Auping spiraalbodems. Ook voor Auping bedden kunt u terecht bij Berden wonen & slapen. Wat dacht u van de klassieker, de Auping Auronde of de comfortabele en verfijnde Auping Criade boxspring? Bekijk ze op uw gemak en laat u vrijblijvend informeren door onze specialisten.

  Auping nights, better days!

  Auping


  Auping dankt haar bekendheid aan de beroemde Auping spiraalbodem. De bodem is dwarsgespannen waardoor hij zeer sterk is. De Auping spiraalbodem is met vrijwel elke matras en elk bed te combineren. Het voordeel van de spiraalbodem is het grote ventilatievermogen. De luxe variant van Auping is de exclusieve Auping Royal serie, met o.a. spiraalbodems op-maat en verwarmde Auping matrassen.

  Auping geschiedenis

  Met een bestaansgeschiedenis die inmiddels meer dan 120 jaar teruggaat, mag Auping zich tegenwoordig de slaapspecialist van Nederland noemen. Met een Koninklijke onderscheiding is Auping in Nederland marktleider op het gebied van spiraalbodems, matrassen en boxsprings.

  Auping - van spiraalbodem tot "stalen gezondheidsmatras"
  Een bed dat hygiënischer is dan de bestaande bedden, dat was in 1888 de opdracht die Johannes Auping van het Sint Geertruiden Gasthuis kreeg. De oplossing van de smid uit Deventer bestaat uit gedraaide, in elkaar gevlochten ijzerdraden die in een ijzeren frame zijn gespannen. Johannes Auping beseft dat zijn uitvinding alleen een succes kan worden wanneer hij het industrieel aanpakt. Hij ontwikkelt zelf de machines om zijn vinding te kunnen produceren en het bedrijf Auping is geboren. Het Burgerziekenhuis in Amsterdam zorgt direct voor de eerste grote order en bestelt veertig exemplaren van 'de stalen gezondheidsmatras'. Tien jaar later plaatst het Koninklijk Huis een order. De slaapvertrekken van het Koninklijk Paleis op de Dam worden ingericht met Auping bedden. Met de opening van de nieuwe, grote fabriek in Deventer wordt in 1912 de productie van Auping verder uitgebreid. Het hoofdkantoor van Auping is nog steeds op deze locatie gevestigd.

  Productontwikkeling
  In 1961 brengt Auping de eerste verstelbare spiraalbodem op de markt, gevolgd door een compleet bedmodel in de jaren zeventig. De Auronde, naar oorspronkelijk ontwerp van Frans de la Haye wordt later voorzien van allerlei extra's als achterwanden, verschuifbare tafeltjes etc. Nu is de Auronde al meer dan 30 jaar een veelgevraagd model uit de collectie. Bekijk de Auping Auronde online bij Berden. 

  Koninklijke erkenning voor Auping
  Op 7 oktober 1988 bestaat Auping 100 jaar en ontvangt het predikaat 'Koninklijk'. Vanaf nu is 'Koninklijke Auping bv' de volledige bedrijfsnaam.

  Groei in de jaren negentig
  In het begin van de jaren negentig verwerft Auping een deel van 'Nordisk Fjer' in Denemarken en breidt zo haar collectie uit met dekbedden en kussens. Na de verstelbare bedbodem in de jaren zestig, wordt met de Auping Royal de elektrisch verstelbare bedbodem en het comfortabele bed-op-maat concept geïntroduceerd.
  In 1998 neemt Auping de gerenommeerde fabrikant "Zevenslaper" over, het startsein voor de productie en verkoop van Auping boxsprings. Ruud-Jan Kokke ontwerpt in 1998 het Auping Next bedmodel. Next is een bed waarin kenmerkend design wordt gecombineerd met functionaliteit.

  Het nieuwe millennium
  In het nieuwe millennium volgen nieuwe producten en productinnovaties elkaar in rap tempo op. Op het gebied van bedontwerpen en boxsprings zit Auping niet stil. Zo ontwerpt het Auping Design de Auping Kiruna boxspring. Het laatste nieuwe bedmodel van Auping, de Auping Essential is onlangs onderscheiden met een Reddot Design Award.

  Auping en duurzame productie

  Koninklijke Auping heeft in 2011 als eerste beddenfabrikant ter wereld een Cradle to Cradle Silver certificaat ontvangen. Het certificaat wordt toegekend het aan de nieuwe matrassenlijn die Auping lanceert. Het label garandeert dat een product voor meer dan 50% bestaat uit hergebruikte materialen, of materialen die na gebruik opnieuw zijn te gebruiken.

  Auping extra informatie

  Lekker liggen vormt de basis voor een goede nachtrust en een goed begin van de dag. Slapen is vitaal voor de mens, we kunnen niet zonder! Een goede nachtrust is van invloed op een gezond en dynamisch leven. Het is belangrijk dat u lekker slaapt en uitgeslapen wakker wordt. Kies daarom voor een compleet bed van Auping. U slaapt vanaf nu niet alleen beter maar u heeft ook een mooi meubel in uw slaapkamer staan.

  Auping verkooppunten
  Wij hebben op diverse locaties in Limburg Auping verkooppunten. Berden Slapen is de grootste dealer van Auping. We hebben namelijk Auping Vision Stores in onze winkels Heerlen, Sittard en Blerick. Verder hebben wij nog een tweetal Auping Plaza's te weten in Heerlen en in Venlo.

  Auping nu en in de toekomst

  Berden en Auping zien als sterke partners uit naar de toekomst! We hebben goede plannen gemaakt en zullen met leuke Auping actie komen gedurende het jaar! Bekijk regelmatig onze website en wij informeren u graag wanneer er weer een Auping actie is.

  FB Instagram Pinterest YouTube LinkedIn